Firestick Shiraz Cabernet Sauvignon - 2003

RÖDA VINER 14.5%
Wicked Wine
Skapades 2009-04-06 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Årgång: 2003
Druva: 53% Shiraz 47% Cabernet Sauvignon
Alkoholhalt: 13.3%
pH:3.60
Syra: 6.50g/L
Beskrivning: Shiraz och Cabernet sauvignon druvorna har jäst tillsammans med skalen och dagligen haft en överpumpning av juicen för att få en maximal färg och smak. Vinet har fått jäsa på Franska fat i 9 månader. Det har en robust djup lila färg med en aromatisk fruktighet lite kryddig och mynta i doften. Smaken har en trevlig avslutning mycket mörka bär och runda taniner (tips från coachen, mycket gott kylskåpskallt).

Vinet har gjort på två riktiga tuffingar av druvor Shiraz och Cabernet Sauvignon. Druvorna har odlats i södra Australien. Denna årgång var mild och torr därför har druvorna god sockerhalt och naturlig syra.

Historia: The Poole’s Rock Wines’ Firestick produkterna följer företagets filosofi att kunna visa upp en enklare men fortfarande en kvalitativ linje i premium klassen för lite publikare vin. Man använder sig av Australiens absolut finaste vin områden i södra Australien och enbart odlare som är speciellt utvalda för regionen där man har hög kontroll för att få fram dem absolut mest kvalitativa druvorna.

Namnet Firestick är inspirerat av naturens kanske mest dramatiska tillfällen, dansen på himmelen när ovädret drar in över södra Australiens landskap, det är overkligt mäktigt när två stormar möts i en duell och framkallar detta skådespel av blixtrar.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 132 Kr 8157901 Beställning
Kommentarer