Betyg
1
I början på vintern 2015 hände det något riktigt gött. Tillsammans med våra goda vänner från Dugges Bryggeri i Göteborg bryggde vi en suröl här på bryggeriet – vår första kollaboration med ett annat svenskt bryggeri! Dugges tog med sig sina ömt vårdade mjölksyrebakterier i en resväska och vi slängde in de i vår bryggpanna här i Hammarby Sjöstad. Härliga äppletoner uppstod och vi förstärkte det hela genom att låta äppeljuice jäsa med i tanken.
Resultatet döpte vi till Newton, efter vetenskapsmannen Isaac Newton som upptäckte ravitationskraften när han såg ett äpple falla från ett träd. Vi kände alltså samma dragningskraft till Dugges. Vi kallar Newton för en Nordic Sour då den är inspirerad av ett nordiskt samarbete för att främja nordisk ölkutur. Här har vi alltså en äppelsuröl med en massa kraft i smaken. Helt i vetenskapsmannens Newtons anda.
Resultatet döpte vi till Newton, efter vetenskapsmannen Isaac Newton som upptäckte ravitationskraften när han såg ett äpple falla från ett träd. Vi kände alltså samma dragningskraft till Dugges. Vi kallar Newton för en Nordic Sour då den är inspirerad av ett nordiskt samarbete för att främja nordisk ölkutur. Här har vi alltså en äppelsuröl med en massa kraft i smaken. Helt i vetenskapsmannens Newtons anda.
Kommentarer
Myspanda