Organic Smash Electric Boy

ÖL 5%
Orbaden Zip & Climb AB
Skapades av Brolla
Betyg
1 1 0.0
Ursprung
Sverige
Tillverkningssätt
Ofiltrerad Opastöriserad
Stil
American Pale Ale
Humle
Cascade
Senaste betygen
Brolla
2017-01-30 7
ELECTRIC BOY AMERICAN PALEALE

Vår förhoppning är att du förutom att njuta av en god dryck också ska känna den friska och kraftfulla smaken av citrus, grape och tallbarr från Cascadehumlen, liksom den mjuka, runda och fylliga smaken från Pale Ale-malten. Ölets bärnstensfärgade ton härrör även den från malten. Den amerikanska alejäst vi valt lyfter fram humlen och ger ölet dess behagliga beska.

STORYN

Gustav Zander Valentin Nord var en helt vanlig pojke fram till att han under jullovet 1919 uppskrämd bevittnade ett stort slagsmål som bröt ut på gården där han bodde med sin mormor och morfar. De märkliga fenomen som senare gjorde honom känd uppstod redan samma kväll då Zander skulle sova. Det hördes oförklarliga knackningar och andra ljud i väggarna. Under åren som följde kunde flera vittnen, däribland folkskolläraren, prästen, länsman och en psykologiproffessor från Uppsala, berätta om många olika märkligheter. En händelse tilldrog sig under en slåtterlunch i byn då Zander plötsligt började sväva på sin stol och inte mindre än tre slåtterkarlar utan framgång försökte få ner honom på jorden igen. Då Zanders far, Hjalmar, fick höra om sin pojkes kraft tryckte han upp vykort med sin son som motiv. Avsikten var att resa runt med pojken där han med tankens kraft skulle få det nymodiga elektriska ljuset att tändas och släckas. (Det är ett av dessa vykort som pryder etiketten på detta öl.) De här turerna gillades dock inte av barnavårdsnämnden. I samband med deras ingripande görs en större utredning i Stockholm vilket utmynnar i en behandling, möjligen med elchocker enligt tidsandan. Efter denna behandling upphör fenomenen och Zander blir under resten av sitt liv lämnad i fred från dessa påfrestande krafter.
Brolla
2017-01-30 7

Kommentarer
Brolla
Lagrad 4 månader. Gyllene öl med mycket skum, men är tunt och lägger sig ganska fort. Doftar lätt fruktigt, humle med lite citrus. Smakar humle, jäst, citrus, tvål och blommigt. Bra balans mellan beska och sötma.
7