Les Sorcières Gewurztraminer - 2005

VITA VINER 13%
Philipson & Söderberg
Skapades 2008-02-18 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Årgångar
2005
2007
Karaktär: Ljust halmgul färg med liten grönton, tydligt parfymerad doft av rosenvatten och litchie. Smaken är som doften om än inte lika markerad frukt, ganska låg syra och bra textur gör vinet runt och behagligt.
Lagras: Färdig att drickas nu, men klarar att lagras ytterligare ett par år.
Passar till: Som aperitif eller förrättsvin är det utmärkt, även mycket gott till foie gras samt orientaliskt kryddad mat.
Mer om Dopff & Irion Gewurztraminer Les Sorcières: Les Sorcières är en vingård på vägen mellan Riquewihr och stora vägen Colmar-Strassbourg. Namnet - Häxorna - har den fått för det att man på 1600-talet brände byns häxor just här, därför sägs vinet ha en liten bränd ton. Dopff & Irion har ägt denna svagt sluttande vingård sedan 100 år och har bara odlat Gewurztraminer här. Dopff & Irion har en lång och fin vintradition bakom sig och har vid ett flertal tillfällen fått bevis för detta med en rad utmärkelser. På senare år har vinhuset också blivit representerat på såväl franska presidentpalatset som i premiärministerns representationsresidens. Man har också fått viner listade på inte mindre än fyra tresjärniga (Guide Michelin), 15 tvåstjärniga och 48 enstjärniga krogar i Frankrike.
Liknande artiklar
Kommentarer