Örebro Brygghus Double Dry Hop IPA

ÖL 6%
Skapades av Myspanda
Betyg
2 2 0.0
Senaste betygen
jonas861
2020-01-03 2
Myspanda
2018-12-07 6
Double Dry Hop IPA

Vår tredje öl i stilen India Pale Ale. Denna IPA har vi tillsatt extra humle i efter jäsning två gånger för att ge än mer humlesmak än tidigare IPA

Double Dry Hop IPA har en medel kropp och är brygd med stora mängder modern humle både i kok och efter jäsning som ger en fräsch arom och juicig smak av citrus, grapefrukt och tropisk frukt. Serveras bäst vid en temp mellan 10 – 12°C.

Ölfakta
ABV: 6,0%
Beska: Låg
Malt: Pale Ale Malt, Puffat vete och Mältad nakenhavre
Humle: Magnum, Simcoe, Cryo Citra, Columbus och Mosaic
Allergener: Innehåller kornmalt, vete och havremalt. Innehåller inga animaliska produkter

Öl och mat
Fungerar bra i kombination med grillat kött, hamburgare eller pizza. Eller helt på egen hand.

Öl och ost
Gruyère eller annan lagrad ost.
jonas861
2020-01-03 2

Myspanda
2018-12-07 6

Kommentarer
jonas861
Ibland fattar jag inte vad det är som driver mig till pröva ytterligare en öl från ett svenskt mikrobryggeri. Men vet ju med mig att Örebro brygghus brukar göra helt okej öl. Tyvärr måste jag säga att detta inte är en öl som går in på min top 1000 av öl jag prövat, smakar riktigt sunkigt men ser fan än värre ut än den smakar. Betyg: En öl att avstå i alla väder och alla lägen. Att den sedan kostar typ 30 kr för 33 cl är ju nästan kriminellt.
2
Myspanda
Orange disigt öl med stort vitt skum med stora bubbor. Doften är humlig och pigg. Smaken är bra med humle, känns först ganska söt och beskan kommer långt efteråt. Lite tvålig i smaken som drar ner en del.
6