Jacob's Creek Merlot - 2009

RÖDA VINER 13.5%
Pernod & Richard Sweden
Skapades 2008-10-01 av iglaset
Betyg
0 1 0.0
Senaste betygen
Adde
2009-02-05 6
Årgång: 2004. Vintern var regning och gav bra förutsättningar för tidig knoppning. I vissa områden drabbades knopparna av frosten efter en varm september. Sommaren var varmare än vanligt, med en värmebölja i februari som stressade vinrankorna och försenade mognaden av druvorna.
Vinberedning: Skörden ägde rum under flera perioder för att uppnå en bredd av komplexa aromer. Detta märks tydligt i vinet. Varje must jästes separat med skalkontakt i både fasta och roterande tankar. Jäsningen varade sex till tio dagar vid en temperatur av 18-20°C. Musten pumpades varje dygn till fasta tankar för att få en god utdragning av färg och tanniner. De roterande tankarna vreds regelbundet för att underlätta extraktionen. Efter att vinet klarnats, fick det pressade vinet ”gifta” ihop sig med den frirunna musten för att ge en robust struktur med bra balans.
Färg: Intensivt plommonröd
Doft: Fruktdofter av kryddiga körsbär och röda vinbär med en subtil nyans av ceder och vanilj
Smak: Fruktkött av röda bär med en mjuk graciös tanninstruktur. Lockande kryddighet och ljuvlig, komplex samt lång eftersmak.
Serveringstemp: ca 16-18°C.
Hållbarhet: Kan lagras i 2-3 år.
Vin och mat: Passar bra till smakrika kötträtter, lamm eller hårdostar. Utmärk med Chili Con Carne.
Producent: Orlando grundades av Johann Gramp, som emigrerade från Tyskland till South Australia 1837. Tio år senare planterade han de första vinrankorna vid ett litet vattendrag, Jacob’s Creek. 1976 började Orlando saluföra sitt märke Jacob’s Creek, som en hyllning till Johann Gramp och den plats som är ursprunget. I dag är Orlando Wyndham ett av Australiens mest framgångsrika vinföretag med stora framgångar världen över.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 73 Kr 8567201 Beställning
Adde
2009-02-05 6

Kommentarer