Jacob's Creek Shiraz - 2007

RÖDA VINER 13.5%
Pernod & Richard Sweden
Skapades 2009-07-25 av iglaset
Betyg
0 2 0.0
Senaste betygen
pieeetr
2011-09-19 5
Adde
2009-04-11 5
Årgång: 2000 bjöd på ett klassiskt Medelhavsklimat under tillväxtsperioden. En relativt mild vinter och vår följdes av en het torr sommar, vilket gav en liten koncentrerad skörd av fullt mogna shirazdruvor från South Australias bästa lägen. Sensommaren bjöd på välbehövligt regn och en mild och torr höst såg till att druvorna mognade långsamt. De utvalda vingårdarna finns i Padthaway, Coonawarra, Mc Laren, Barossa Valley och Clare Valley. Skördarna skedde separat för att utvinna optimal arom och karaktär från varje område.
Druvsorter: Shiraz. Ett urval från de bästa områdena för Shiraz i South Australia.
Vinberedning: Druvorna avstjälkades och krossades innan jäsning, med skalkontakt, i både fasta och roterande tankar. Jäsningen ägde rum vid en temperatur av 18-25°C. Den bästa musten jästes vid lägre temperatur för att behålla en livlig kryddighet och friskhet. Samtidigt jästes den rika och generösa musten vid högre temperatur för att optimera färg och smakkoncentrationen med kraftiga men mjuka tanniner. Musten pumpades två gånger/dygn till fasta tankar för att få en god extrahering av färg och tanniner. De roterande tankarna vreds regelbundet för att underlätta processen. Efter att vinet klarnats, fick det pressade vinet ”gifta” sig med den frirunna musten för att ge en robust struktur med bra balans. Vinet har sedan mognat på gamla franska och amerikanska ekfat i 12-18 månader. Endast de viner som har tydlig druvkaraktär, fyllighet och god lagringskapacitet behålls för att bli Reserve Shiraz.
Färg: Djup röd färg med rubinröda nyanser.
Doft: Intensiv arom av svartpeppar, mogna plommon och kryddig choklad.
I bakgrunden kommer en angenäm ton av rostad kaffe och ek fram.
Smak: Ett välbyggt vin där kryddiga plommon och mörk choklad balanseras av cedertä och vanilj från ekfaten.
En harmoni mellan frukt och ektanniner ger en sammetslen mjukhet och kraftfull eftersmak.
Serveringstemp: ca 16-18°C.
Hållbarhet: Kan lagras upp till 10 år.
Vin och mat: Rekommenderas till vilt, nötkött, fågel och mogna ostar.
Producent: Orlando grundades av Johann Gramp, som emigrerade från Tyskland till South Australia 1837. Tio år senare planterade han de första vinrankorna vid ett litet vattendrag, Jacob’s Creek. 1976 började Orlando saluföra sitt märke Jacob’s Creek, som en hyllning till Johann Gramp och den plats som är ursprunget. I dag är Orlando Wyndham ett av Australiens mest framgångsrika vinföretag med stora framgångar världen över.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 74 Kr 8747701 Beställning
pieeetr
2011-09-19 5

Adde
2009-04-11 5

Liknande artiklar
Kommentarer