Mc William's Shiraz - 2000

RÖDA VINER 13.5%
Skapades 2006-12-11 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Färg: Hög intensitet, blåröd nyans.
Doft: Stor, frisk och bärig med inslag av körsbär, choklad, peppar, vanilj och ek.
Smak: Medelfyllig, mjuk med rik fruktighet. Toner av körsbär, plommon, mörk choklad och lakrits. Balanserad fatkaraktär.
Konsumtion: 0-3
Användning: Smakrika rätter av lamm, nöt, vilt och till medelstarka hårdostar.

1877 planterade Samuel McWilliams sina första vinrankor längs floden Murray River, och det är dessa vinrankor som ligger till grund för McWilliam's Winery. Samuel och hans son John James var båda visionärer och de hade stora förhoppningar på sin vingård. 125 år senare är McWilliam's Winery en av de mest respekterade och prisbelönta vinfirmorna i hela Australien.

McWilliam's Hanwood Estate är en serie viner där man arbetat hårt med att locka fram det allra bästa ur respektive druva. Vinerna är mycket fruktiga och har en väl integrerad fatkaraktär. Hanwood syftar på den vingård som familjen anlade 1917 och som än idag är i drift.Druvorna till McWilliam's Hanwood Estate Shiraz är hämtade från vingårdar i Riverina, Connawarra och Hunter Valley. I Australien är det vanligt att man blandar druvor från olika områden. Genom att enbart välja de bästa druvorna från respektive vingård och område kan man garantera hög kvalitet år från år. Druvorna skördades nattetid, och efter en lätt pressning drogs druvmusten om till stora roterande tankar där musten tillsammans med skalresterna fick jäsa en tid, allt för att få ut maximalt med smak och färg. Slutligen fick vinet vila dels i nya och dels i två till tre år gamla ekfat.
Liknande artiklar
Kommentarer