Noval Late Bottled Vintage - 2003

STARKVIN 19.5%
Sigva
Skapades 2008-11-25 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Årgångar
2003
2004
Druvor: Touriga Nacional, Tinta Câo, Tinta Roriz, Touriga Francesa, Tinta Barroca.
Karaktär: Elegant doft med läckra nyanser av körsbärschoklad. Smaken är fyllig, ung och intensiv med balanserad syra och god, silkig struktur. Fin sötma med mogen fruktighet. Markerad, välbalanserad strävhet.
Passar till: Inte alltför söta chokladdesserter. Låt gärna ett sötsyrligt tillbehör (fruktkompott, sås) ingå i desserten. Gott till inkokta eller sprit-marinerade plommon och körsbär som serveras med glass, eller till smakrika ostar, som gorgonzola eller roquefort.
Vininflikation: 40% av druvorna är fottrampade och jästa i traditionella lageres, resterande druvor har jäst på rostfria ståltankar.
Vinmakare: António Agrellos
Producenthistorik: År 1894 blåste Antonio José da Silva nytt liv i den gamla gården som grundades på 1700-talet. Quinta do Noval skapade sitt goda rykte då man 1931 skapade Nacional, en av de mest sensationella årgångsportvinerna. Egendomen har sedan gått vidare inom familjen tills den 1993 såldes till det franska försäkringsbolaget AXA. 1994 inleddes en omfattande upprustning av egendomen. Quinta do Noval har nu åter tagit sin gamla roll som ett av de bästa och mest innovationsrika portvinshusen.
Området: Douro får de flesta att tänka på portviner, men de första vinerna som producerades här var faktiskt röda viner. Klimatet är hett på sommaren och nederbörden är stor under vintern.
Kommentarer