Wyndham Estate Bin 555 Sparkling Shiraz

MOUSSERANDE VINER 14.5%
Pernod & Ricard Sweden
Skapades 2007-02-20 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Ursprung
Australien
Senaste betygen
Årgång: Ej årgångsbetecknad. Yngre vin med frisk frukt blandas med mjukare och mer komplexa äldre årgångar.
Druvsorter: Shiraz.
Vinberedning: Utvalda mogna shirazdruvor är tillvaratagna från de bästa vinodlingarna. Vinet är producerat enligt transfer metoden, med an andra jäsning på flaska. Lätt ekmognad, subtil jästkontakt och en andra jäsning säkerställer att ett balanserat och integrerat vin produceras.
Färg: Röd med lila ton.
Doft: Rik och bärig doft med en upplyftande shirazkryddighet. Subtil jästkomplexitet och vanilj från ek.
Smak: Medelfyllig med mjuka tanniner med en fin lång mousse.
Serveringstemp: ca 14° c
Hållbarhet: Vinner ej på lagring.
Vin och mat: Ankbröst som serveras kallt med en sås av hallon som smaksätts med choklad. Som apertif eller dessertvin går den också bra.
Producent: Georges Wyndham kom till New South Wales 1827 efter att ha lärt sig vinodling i Kanada, Frankrike och Italien. Han planterade sin första vingård 1828 och blev därmed pionjär i Hunter Valley och den australiensiska vinindustrin. Wyndham Estate är den första kommersiella vinodlaren av druvan Shiraz. Wyndham Estate är känt som ”The Triple Bin Company”. Detta innebär att man har tresiffriga Bin-nummer som namn på sina viner (Bin=fack, och hänvisade ursprungligen till den plats i vinkällaren som faten hade). Idag ingår Wyndham Estate i Orlando Wyndham Group, ett av Australiens mest framgångsrika vinföretag med export till över 50 länder.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 145 Kr 8886801 Beställning
Liknande artiklar
Kommentarer