Wyndham Estate Bin 333 Pinot Noir - 2007

RÖDA VINER 13.5%
Pernod & Ricard Sweden
Skapades 2010-03-21 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Årgångar
2007
2008
Vinberedning: Pressnings- och jäsningstekniker varierade mellan olika delar av skörden. Hälften av frukten avstjälkades och pressades i fasta tankar vid en temperatur mellan 25 – 30 grader i sex till tio dagar. En del avstjälkades men pressades inte, utan lät spontanjäsas med hela druvor. En mindre del av handplockade druvor har jäst enligt den metod man använder i Beaujolais. Detta för att få en intensiv körsbärston i fruktkaraktären.
Målet med dessa olika tekniker är att maximera vinets potential och bygga ett komplext vin. Efter pressning genomgick vinet en malolaktisk jäsning på två till tre år gamla franska ekfat och på ståltankar. Vinet mognade sen sex månader innan buteljering.
Färg: Röd med lila ton.
Doft: Doft av mogna körsbär och hallon kompletteras med kryddighet och en aning fat.
Smak: Medelfyllig med smak av mogna körsbär som kompletteras med fräschhet från hallon och en angenäm kryddighet. Mjuka tanniner ger den struktur som behövs i ett vin med delikat smak av bär, och de dröjer kvar i den välbalanserade eftersmaken.
Serveringstemp: ca 18° c
Hållbarhet: Vinner ej på lagring.
Vin och mat: Ankbröst som serveras kallt med en sås av hallon som smaksätts med choklad. Till grillade rätter av fastare fisk samt fågel.
Producent: Georges Wyndham kom till New South Wales 1827 efter att ha lärt sig vinodling i Kanada, Frankrike och Italien. Han planterade sin första vingård 1828 och blev därmed pionjär i Hunter Valley och den australiensiska vinindustrin. Wyndham Estate är den första kommersiella vinodlaren av druvan Shiraz. Wyndham Estate Bin 333 Pinot Noir 2002 är den pinot noir som säljer mest i Nya Zeeland.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 89 Kr 9511101 Beställning
750 ml 99 Kr 8886901 Beställning
Kommentarer