Domaine les Pallières - 2006

RÖDA VINER 14%
Premum Wines
Skapades 2010-03-21 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Smaktyp: Röda viner, kryddiga & mustiga
Druvor: Grenache 65%, Syrah 17%, Mourvèdre 15%, Resterande druvor-ingen uppgift.
Beskrivning: En strålande doft med kryddiga och mycket söta mörka frukter och bär samt en härlig lite pepprig kryddighet. Smaken är fyllig med massiv frukt, bra tanniner. Ett mycket välstrukturerat vin med inslag av mörka och röda bär samt härlig kryddighet i den långa eftersmaken.
Passar till: Till den kraftiga köttanrättningen samt utvalda ostar. Varför inte harsadel med smörstekt trumpetsvamp och mustig svartvinbärssås och rostade vitlökar.
Framställning: Gigondas var ursprungligen an av "villagerna" i Côtes du Rhône, men fick egen apellation redan 1971. Appellationen ligger öster om Orange i sluttningen upp mot Les Dentelles de Montmirail. Domaine de Pallières tillhör definitivt de främsta egendomarna i området. Familjen Brunier som äger bland annat egendomar i Châteauneuf-du-Pape köpte egendomen 1998 tillsammans med deras amerikanska importör Mr Kermit Lynch. Man odlar vin på 25 hektar på de högre stenrika sluttningarna vid Dentelles de Montmirail. Stockarna har en genomsnittsålder på 55 år.
Lagring: Ett utmärkt lagringsvin. Är dock mycket njutningsfullt redan idag.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 279 Kr 8897901 Beställning
Liknande artiklar
Kommentarer