Apostoles Palo Cortado Muy Viejo 30 Years

STARKVIN 20%
Nigab
Skapades 2007-05-09 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Karaktäristik:
- Gyllene.
- Intensiv doft av fikon och fat.
- Halvtorr, mycket smakrik och fruktig sherry med karaktär av brända fikon, torkade frukter och fat.
Passar till: Den perfekta aperitifen, idealisk till tapas gärna med oliver och mandlar.
Lagring: Vinner inte på lagring. Öppnad flaska förvaras i kylskåp men servars i rumstemperatur.
Vinet: Apostoles druvor är mestadels palomino fino-druvor som först jäser till ett vanligt vitt vin, till vilket man efter jäsningen tillsätter sprit till 20 % alkohol. Därefter tillsätts sötnings-sherry i form av ett sött vin gjort av druvan pedro ximénez. Apostoles är av Palo Cordado-typ. Detta innebär att viner utvecklar lite eller inget flor till skillnad från fino och amontillado. Därför kan man klassa in den som ett mellanting mellan amontillado och oloroso. Vinet lagras först på fat i 20 år och sedan i ett solera-system i tio år innan det buteljeras.
Producenten: Gonzalez-Byass startades redan 1835 av Manuel Maria Gonzalez Angel. Företaget fick sitt namn då engelsmannen Robert Blake Byass gick in som partner. Gonzalez-Byass har sedan starten varit en av de ledande producenterna av sherry. Förutom sherry producerar man vin på många andra håll i Spanien och är en av de ledande producenterna av brandy i Spanien.
Gonzalez-Byass på nätet: www.gonzalezbyass.com
Området: I det flacka landskapet runt staden Jerez i sydligaste Spanien breder stora vingårdar ut sig, där man odlar druvorna till produktionen av sherry. De bästa vingårdarna har en tät, kalkhaltig jordmån som kallas albariza, som bevarar fuktigheten under de brännheta somrarna och ger druvor med en perfekt syrabalans. Druvorna till Apostoles kommer uteslutande från albarizavingårdar.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
375 ml 229 Kr 7653802 Beställning
750 ml 399 Kr 8911401 Beställning
Kommentarer