Divinum Riesling Kabinett - 2005

VITA VINER 8.5%
Pernod & Ricard Sweden
Skapades 2008-11-25 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Årgång: 2005 var det en relativt varm sommar och en mycket varm och lång brittsommar. De varma dagarna och svala nätterna borgade för mycket av allt – syra och sötma. Detta gav en tidig skörd och riktigt hög kvalitet på framförallt riesling.
Ursprung: Från de bästa sluttningarna i Mosel-Saar-Ruwer med sin typiska skiffersten. Vinodlarna har i samråd med Mosellands expertis plockat druvorna vid perfekt mognad. Druvorna pressas sedan i en anläggning nära odlingen för att behålla sin friskhet. Själva vinmakningen lägger också vikten vid att behålla druvornas friskhet, med försiktig hantering och temperaturkontrollerad jäsning.
Qualitätswein mit Prädikat
Restsocker: 40 g/l, Fruktsyra: 7,5 g/l
Färg: Ljust gul färg.
Doft: Ren och fruktig doft med mineraler och exotisk frukt.
Smak: Smaken har en fräsch krispighet och fin sötma balanserad av frisk syra och bjuder på eleganta exotiska frukter.
Serveringstemp: ca 8-10°C Hållbarhet: Drickes inom 2-3 år
Vin och mat: Vinets fina sötma och syrlighet passar utmärkt till rätter med liknande komponenter, som t ex asiatisk mat som sushi samt till lax och skaldjur i olika former.
Producent: Moselland eG är ett kooperativ i Moseldalen. Det grundades 1968 av ett flertal små vingårdar. Det var under 1900-talet mycket svårt för de små vinodlarna att överleva själva. Cirka hälften av vinodlarna (ca 3 500) i Mosel-Saar-Ruwer är idag medlemmar i kooperativet. De representerar ca 2000 hektar av odlingsytan i området och producerar 20-25 miljoner liter vin per år. Moselland är nu det största kooperativet i Rheinland-Pfalz och den största exportören. Moselland har ett mycket gott rykte för viner av hög och jämn kvalitet till priser som konsumenterna accepterar.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 56 Kr 9864001 Beställning
Liknande artiklar
Kommentarer