San Martin - 2003

RÖDA VINER 14%
Primewine Sweden
Skapades 2008-07-01 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Ursprung
Spanien Bierzo
Druva
Mencia
Senaste betygen
Druvsorter: 100 % Mencia
Framställning: Druvorna till detta vin kommer från åtta olika lägen, som alla har sydlig exponering, på San Martín-berget som ligger ovanför staden Corullón. Vingårdarna ligger 520-720 meter över havet och växer på en mycket speciell jordmån bestående av en röd lera med mycket skiffer och kvarts. Vinstockarna är 60-90 år gamla och ger mycket koncentrerad frukt utan någon som helst beskärning. Skördeuttaget ligger på 16 hektoliter per hektar och druvorna skördades den 11:e September. Vinet jäste i öppna träfat med regelbunden pigeage och den malolaktiska jäsningen, som var mycket lång, varade i tre månader i stora 1500-litersfat. Vinet lagrades sedan på nya franska ekfat i 12 månader och buteljerades utan filtrering.
Utseende: Körsbärsröd
Doft: Mycket nyanserad doft med tydliga mineraltoner och inslag av körsbär, blåbär, peppar, örter, grapeskal och vita blommor.
Smak: Medelfyllig mycket komplex smak med inslag av kirsch, rostad brioche, peppar, rosmarin, citrus och mineral. Eftersmaken är mycket lång och elegant med välbalanserade tanniner och syra.
Användningsområden: Den här typen av smakrika viner kräver mat med kraft. Gärna mörkt kött och vilt, och helst serverat med mörka vinsåser och smakrika tillbehör som råstekta rotfrukter och svamp. Bra till kraftiga höstgrytor. Vinets aromer gifter sig fint tillsammans med sydfranska örter och vitlök. Vinner på att slås upp i karaff innan servering. Välj gärna ett glas med stor kupa för bästa behållning av vinets stora doft.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 581 Kr 9876601 Beställning
Liknande artiklar
Kommentarer