Moncerbal - 2003

RÖDA VINER 14.5%
Primewine Sweden
Skapades 2007-03-11 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Ursprung
Spanien Bierzo
Druva
Mencia
Senaste betygen
Druvsorter: 100 % Mencia
Framställning: Druvorna till detta vin kommer från fem olika vingårdslägen på Moncerbal-berget ovanför staden Corullón. Dessa är mycket små och ger tillsammans endast en produktion av ca 1200 flaskor per år. fyra av vingårdarna har sydvästlig exponering medan den sista har nordöstlig. Deligger mellan 660-730 meter över havet och ger en naturlig avkastning på 12,5 hektoliter per hektar. Jordmånen är dominerad av skiffer med inslag av kvarts och kalkhaltig lera. Vinstockarna är 90-100 år gamla och vinet skördades den 14:e September. Det jäste i öppna träfat och lagrades sedan i 14 månader på nya franska fat. Buteljering skedde helt utan filtrering.
Utseende: Blåröd
Doft: Kraftig, köttig doft med inslag av blåbär, örter, mineral och peppar.
Smak: Fyllig och intensiv smak med toner av kirsch-likör, örter, peppar, citrusblommor och en mycket tydlig mineralitet. Trots sin tyngd och koncentration så är avslutet långt och elegant med fantastiska "terroirtoner".
Användningsområden: Den här typen av smakrika viner kräver mat med kraft. Gärna mörkt kött och vilt, och helst serverat med mörka vinsåser och smakrika tillbehör som råstekta rotfrukter och svamp. Bra till kraftiga höstgrytor. Vinets aromer gifter sig fint tillsammans med sydfranska örter och vitlök. Vinner på att slås upp i karaff innan servering. Välj gärna ett glas med stor kupa för bästa behållning av vinets stora doft.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 677 Kr 9876701 Beställning
Liknande artiklar
Kommentarer