Betyg
1
Ursprung
England StorbritannienTillverkningssätt
ÖverjästStil
Premum bitter / ESBHumle
Challenger GoldingsSenaste betygen
Bonne1978
2020-02-22jonas861
2014-07-27Magnusnilsson
2014-06-11peterclash
2011-04-25Bayern
2011-03-25
Typ: Mellanmörk ale, bitter
Smakbeskrivning: Stor doft med fin aromahumleton och brända toner. Fyllig och torr smak med stor beska. Nyanserad eftersmak med bra beska och inslag av mörk choklad.
Passar till: Goes particularely well with spam, spam and egg, spam bacon and egg, spam sausage bacon and egg, eggs with spam, bacon and egg with spam, spam with spam and sausage, bacon and spam with or without the eggs and of course scrambled eggs with spam and bacon. We cannot, however, take any responsibility for dishes without spam.
Övrigt: Black Sheep Brewery grundades i oktober 1992 av Paul Theakstone som vägrade att finna sig i att inlemmas i jättekoncernen Scottish & Newcastle tillsammans med familjens bryggeri. Han stannade istället i Marston, där han byggde ett gammaldags country brewhouse med sex öppna jäskar av typen Yorkshire Square. Denna jäsnings metod utvecklades för 200 år sedan. Samtliga jäskar står i förbindelse med ett kar eller ränna där det jästblandade skum som bildas under jäsningen samlas upp. I början av jäsningen pumpas vörten över detta skum för att vört och jäst skall blandas bättre. När jäsningen avslutas samlas jästen i rännan och det är lätt att tappa av ölet. Denna jäsning ger ett smakrikt och nyanserat öl.
Man använder förutom kornmalt i olika rostningsgrader även en liten del vetemalt för att underlätta skumbildningen. Dessutom används bara hela humleblommor från engelska odlare.
Monty Python’s Holy (Gr)Ail bryggs på Maris Otter crystal malt och roasted malt med en liten tillsats av vetemalt. Man använder bara förstklassig engelsk humle, huvudsakligen Challenger (bitterhumle) och Goldings (aromahumle). Ölet är en hyllning till Monty Python’s Flying Circus’ trettioårs- jubileum.
Smakbeskrivning: Stor doft med fin aromahumleton och brända toner. Fyllig och torr smak med stor beska. Nyanserad eftersmak med bra beska och inslag av mörk choklad.
Passar till: Goes particularely well with spam, spam and egg, spam bacon and egg, spam sausage bacon and egg, eggs with spam, bacon and egg with spam, spam with spam and sausage, bacon and spam with or without the eggs and of course scrambled eggs with spam and bacon. We cannot, however, take any responsibility for dishes without spam.
Övrigt: Black Sheep Brewery grundades i oktober 1992 av Paul Theakstone som vägrade att finna sig i att inlemmas i jättekoncernen Scottish & Newcastle tillsammans med familjens bryggeri. Han stannade istället i Marston, där han byggde ett gammaldags country brewhouse med sex öppna jäskar av typen Yorkshire Square. Denna jäsnings metod utvecklades för 200 år sedan. Samtliga jäskar står i förbindelse med ett kar eller ränna där det jästblandade skum som bildas under jäsningen samlas upp. I början av jäsningen pumpas vörten över detta skum för att vört och jäst skall blandas bättre. När jäsningen avslutas samlas jästen i rännan och det är lätt att tappa av ölet. Denna jäsning ger ett smakrikt och nyanserat öl.
Man använder förutom kornmalt i olika rostningsgrader även en liten del vetemalt för att underlätta skumbildningen. Dessutom används bara hela humleblommor från engelska odlare.
Monty Python’s Holy (Gr)Ail bryggs på Maris Otter crystal malt och roasted malt med en liten tillsats av vetemalt. Man använder bara förstklassig engelsk humle, huvudsakligen Challenger (bitterhumle) och Goldings (aromahumle). Ölet är en hyllning till Monty Python’s Flying Circus’ trettioårs- jubileum.
Kommentarer
jonas861