Côte Rôtie Cuvée Classique - 2003

RÖDA VINER 13%
Primewine Sweden
Skapades 2008-02-25 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Ursprung
Frankrike Côte-Rôtie
Druva
Syrah
Senaste betygen
Årgångar
2003
2005
Framställning: René Rostaing eftersträvar alltid elegans hos sina viner och är alltid mycket mån om att skörda vid vad han anser vara optimal mognad. Han avskyr övermogen frukt utan spänst och fräschör men vill heller ej ha grön omogen frukt. Han är mycket mån om att avstjälka vinerna om de skulle ge gröna och omogna tanniner. 90 % av druvorna var avstjälkade vid pressning för att undvika gröna tanniner och skördeuttaget ca 17 HL/HA efter en mycket hård selektering. Musten jästes på ek varav 20% av faten var nya franska fat och resten 1 år gamla. Där lagrades vinet sedan 1 år.
Utseende: Ung, mycket mörk färg.
Doft: Stor, mycket kryddig doft med typiska inslag av vinbär, vitpeppar och anis.
Smak: Fortfarande ett mycket ungt vin med en för årgången mycket stor koncentration. En dov, rostad köttig smak med kraftfulla tanniner och ett rökigt men ändå elegant avslut med fina syror.
Användningsområden: Bäst passar det här vinet till riktigt smakrika rätter, helst av kött, fågel och vilt, med kraftiga skysåser och rika tillbehör (rotfrukter, svamp). En annan väg att gå för att möta vinets kraft är med krämiga och feta tillhehör (risotto, gräddsåser, ost etc). Vinet vinner på att luftas en stund i karaff innan servering.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 484 Kr 9887001 Beställning
Kommentarer