La Consulta Pinot Grigio - 2006

VITA VINER 13.5%
Skapades 2008-07-01 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Färg: Medelhög intensitet, gyllengul nyans.
Doft: Stor, fruktig och aromatisk med inslag av melon, päron och färskpressad olivolja.
Smak: Frisk, medelfyllig och aromatisk med toner av melon, päron och passionsfrukt. Lång, mjuk och aromatisk eftersmak med inslag av ek.
Konsumtion: 0-1
Användning: Smakrika och gärna lite kryddiga rätter av fisk och skaldjur, till kyckling, ljust kött och till vegetariskt.

I januari 2002 tog Viña San Pedro, en av Chiles största producenter, klivet över Anderna och etablerade sig i Argentinas Uco Valley i Mendoza. Finca La Celia, som vineriet heter, äger ca 600 hektar vid foten av Anderna. Vineriet har sedan det kom i Viña San Pedros ägo genomgått en total restaurering där man kan se resultatet av en strategi att förena det nya med det traditionella i en lyckosam kombination.

La Celias historia började redan vid slutet av 1800-talet. Don Eugenio Bustos påbörjade arbetet med att plantera vin och utveckla vinproduktion. Han bestämde sig 1924 för att ge sin enda dotter Celia större delen av vingården. Med åren lyckades Celia utveckla verksamheten till ett av områdets förnämsta vinerier. Hon var en föregångare på många områden och var drivande i utveckling av regionen. Bland annat var hon delaktig i bildandet av en skola, järnvägens utbyggnad, områdets ekonomiska utveckling samt skapandet av den stad som fortfarande bär Celias pappas namn: Eugenio Bustos. Vid Viña San Pedros förvärv av Finca La Celia genomgick vineriet en omfattande modernisering. Vineriet utrustades med rostfria ståltankar, toppmodern teknik och nya franska och amerikanska ekfat. Till det yttre har endast små förändringar gjorts på fasaden, men vineriet har idag kapacitet att producera över 6 miljoner liter högkvalitativt vin.Druvorna till La Consulta Pinot Grigio har skördats för hand. De har krossats och därefter fått macerera, dvs skalen har fått dra i musten, en tid vid låg temperatur. Detta för att tillvarata så mycket smak och fruktighet som möjligt. Musten har sedan har pressats och jästs vid låg temperatur. Före buteljering har 30 procent av det färdigjästa vinet lagrats i små fat av fransk och amerikansk ek. Du kan läsa mer på www.fincalacelia.com.ar
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 53 Kr 9891901 Beställning
Liknande artiklar
Kommentarer