Finca Sandoval - 2005

RÖDA VINER 14.5%
Vinovativa
Skapades 2008-04-17 av iglaset
Betyg
0 2 0.0
Senaste betygen
Grodan boll
2008-02-21 8
Mike
2007-07-06 10
Årgångar
2005
2005
2006
2007
Finca Sandoval är den spanske och internationellt välkände vinskribenten och levnadskonstnären Victor de la Sernas stora dröm – en helt egen vingård med fantastisk potential!

Finca Sandoval ligger i den relativt okända regionen och appellationen Manchuela i mellersta Spanien. Vingården består av sandblandad, mycket kalkrik lerjord som bidrar till vinernas mineralkaraktär och regionens svala nätter ger vinerna en nödvändig syra som matchar egendomens rika frukt.

Årgång 2005 bygger vidare på Finca Sandovals fantastiska Track Record vad gäller kvalitet. Det som särskiljer 2005:orna från övriga årgångar är vinernas underbara aromatiska definition samt att tanninerna är mjukare vilket ger en "soft" textur i mitten - mycket läckert! Finca Sandoval 2005 kommer att hålla lika länge som tidigare årgångar samtidigt som den är oförskämt njutbar redan nu.

Årgång: 2005
Druvor: 76% Syrah, 13% Monastrell (Mourvèdre), 11% Bobal
Klassificering: Manchuela DO
Geografi: Manchuela ligger mellan La Mancha och Utiel-Requena där den spanska högplatån börjar slutta åt öster. Finca Sandoval ligger i Ledaña som tillhör Cuenca provinsen.
Smaktyp: Modern
Karaktär: Fyllig, koncentrerad och smakrik med rika toner mogna björnbär, cassis, moreller och mineral. Fint integrerade fat bidrar med mörka choklad, sötlakrits och vanilj. Lång, fruktig eftersmak med silkiga tanniner, fin syra och mjuka mineraltoner.
Passar till: Smakrika kötträtter, t.ex. Grillade lammkotletter med potatis- och vitlöksgratäng.
Serveringstemperatur: 16°C, bör luftas i karaff minst 2 h före servering
Total produktion: 34.972 flaskor
Vingård: Finca Sandoval
Planterades: 1939 - 1997
Jordmån: Sandblandad, kalkrik lera
Altitud: Ca 700 m.ö.h.
Antal rankor per hektar: 3.030
Skörd: Manuell i slutet av augusti
Skördeuttag: 1 kg/ranka
Framställning: Druvorna vinifireras separat. Musten kallmacererar ca en vecka innan jäsningen i öppna, små rostfria ståltankar vid 27-29°C med manuell Pigeage. Vinet genomgår malolaktisk jäsning och lagring 11 månader i 45% nya barriquer. Buteljeras ofiltrerad.
Lagring: 0-10+ år
Odlingsform: Ekologiskt odlat
Övrigt: Lansering på Systembolaget sker 2 maj, 2007. Då inkluderas även 36 stycken magnumflaskor (1500 ml). Pris 539 kr. Detta är första gången som Victor de la Serna buteljerat Finca Sandoval på magnum och endast 192 stycken producerades.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 247 Kr 9983501 Beställning
Grodan boll
2008-02-21 8

Mike
2007-07-06 10

Kommentarer