Cornas - 2003

RÖDA VINER 13%
Bibendum
Skapades 2007-02-26 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Ursprung
Frankrike Cornas
Druva
Syrah
Senaste betygen
Smaktyp: Rött vin fylligt
Beskrivning: Michel Chapoutiers Cornas är frisk och bärig med kryddig doft, inslag av eukalyptus och solvarma mörka bär. Smaken är elegant kryddig med mörka bär, choklad och väl integrerade tanniner samt en fint kryddig avslutning.
Passar till: Om man vill dricka vinet nu kan det vara trevligt att tänka på till vad. Genom att göra ett rätt val kan den ganska unga och tuffa karaktären i vinet avrundas till en harmonisk vin- och matupplevelse. Servera därför gärna antingen feta eller syrliga tillbehör till. Det kan vara en potatisgratäng eller t ex en syrlig balsamico/vin-sås.
Framställning: Michel Chapoutier anses tillhöra en av topp producenterna i vinvärlden. Han är anhängare av viner som tillverkas av en druvsort och det visar sig i detta vin som är framställt av 100% Syrah. Genom ett lågt skördeuttag och endast använda den självrunna musten som sedan får jäsa i öppna träkar blir kvaliteten mycket hög. Avslutningsvis lagras vinet ett år på ekfat varav en tredjedel är nya.
Lagring: Vinet går bra att avnjutas nu men kan lagras upp till 10 år. Med tiden kommer vinets strävhet att mjukas upp och smaken blir mer rund och mjuk.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 249 Kr 8132501 Beställning
Liknande artiklar
Kommentarer