Herencia Historico - 1997

SPRIT 38%
aliasSmith
Skapades 2007-11-28 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Herencia Historico valdes till Sveriges bästa Tequila Añejo av tidningen Apéritif 2006. Den 27 maj 1997 tecknades avtalet mellan Mexiko och EU som gav ursprungsskydd för tequila inom EU. Samma dag åkte Don Manuel Garcia till Jeres och köpte 100 sherry fat i Spanien vilken han gör sin långlagrade Solera tequila 100 % agave. Don Manuel ville hedra den historiska dagen, därav namnet Herencia Historico. Den passar allra bäst som avec, tillsammans med en mörk, fruktig choklad eller varför inte tillsammans med en crème caramel.
Färg, doft och smak
Mörk bärnstensfärg. Tydlig doft av sherry. Stor kropp. Utöver den tydliga sherryaromen har Herencia Historico spår av anis, kanel och en viss syrlighet. Dess långa lagringstid ger tequilan en tydlig ekkaraktär. Smaken öppnar med en lätt eldighet och avslutar med stora inslag av kakao och kaffe.
Tillverkning och lagring
Tequilas del Señor odlar sin agave i Los Altos och kompletterar med agave från lågländerna. Deras destilleri ligger i utkanten av det vackra Tlaquepaque i Guadalajara. Tequilan från Tequilas del Señor har inte fruktigheten som brukar finnas i höglandstequila, men definitivt den sötma som är så karaktäristisk. Agavens stam, piñan, tryckkokas i en autoclavé, vilket ger angenäma aromer från den råa agaven. Herencia är en solera i sex nivåer som är lagrad i genomsnitt 5 år, de äldsta fatet 9 år.
Om destilleriet
Tequilas del Señor grundades 1943 av Don Cesar Garcia och drivs nu av dennes son Manuel Garcia Villegas. Tequlias del Señor är en av de större tequilaproducenterna i Mexiko, trots att man bara producerar en bråkdel av José Cuervos och Sauzas volymer.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
700 ml 1999 Kr 8715801 Beställning
700 ml 1278 Kr 55601 Ordinarie
Kommentarer