Drie Fonteinen Oude Geuze Vintage

ÖL 6%
Skapades 2010-06-26 av iglaset
Betyg
11 27 7.02
Senaste betygen
os2004
2015-08-02 9
Zeilon
2013-07-16 8
Divko
2013-02-27 6
Kinski
2013-01-03 10
karlf
2012-12-22 9
Geuze is produced by mixing one-year old, two- and three-year old Lambik. 'Young' Lambik contains fermentable sugar, while old Lambik has the characteristic 'Senne' taste. This mixture is clarified using isinglass and is bottled after one week. From this moment on, the brew can be called Geuze. The secondary fermentation of the beer therefore takes place in the bottle which is stored for around one and a half year.,
During this time, nature works wonders and makes Geuze a beer worthy of the title 'master brew'. Nothing is left to chance. Geuze matures best in large corked bottles which lie on their side in temperature-controlled cellars.
Even after this painstaking maturation process, Geuze must be treated with the greatest respect. It is a beer which must be poured and served gently and carefully. The old Belgian saying that "craftsmanship is mastership" is true for Geuze more than for any other beer.
Traditionally-brewed Geuze has a full and tantalizing bouquet, a sharp aroma and a soft, velvety flavour. It is a particularly healthy drink which is still to this day recommended for people who are sick or convalescing as a way of restoring their strength. Indeed, this way may be one of the reasons why Geuze is called the champagne of Belgium beers.
os2004
2015-08-02 9

Zeilon
2013-07-16 8

Divko
2013-02-27 6

Kinski
2013-01-03 10

karlf
2012-12-22 9

eriked
2012-09-30 9

duvet
2012-02-15 7

nohnohyeh
2011-12-31 9

Thorsten
2011-11-18 10

balder
2011-11-15 7

peterclash
2011-10-25 9

badassmonkey
2011-04-09 7

m138ke
2010-12-05 9

Myspanda
2010-11-20 8

H.Augustsson
2010-08-04 9

Casa
2010-05-16 10

andersand
2008-05-22 9

sven
2007-11-18 3

perbir
2007-10-15 10

Probstner
2007-10-02 10

Porterbryggare
2007-05-01 9

lasseg
2007-04-17 10

Undefined
2007-04-17 9

ante
2007-04-17 10

Bubbles
2007-04-17 9

Kommentarer
Myspanda
2016 är på 7,3%
8
Divko
Som kommentaren under, flaska 2006 får en 6a i betyg =/ (provsmak på sbwf 2012)
6
Casa
Drack 2006 i helgen och den var helt platt olikt de övriga jag provat. Var inte heller lika torr och funkig. Gav den 6 i betyg.
10
Kinski
En delikat gueuze, smakerna är komplexa, väl blandade och balanserade. En fenomenal öl. Smakerna är typiska för en Drie Fonteinen lambic med sina stickande och intensiva funk smaker. Ett mästerverk i klassen.
10
duvet
2006, måste utforska geuze lite mer, då ökar betyget med största sannolikhet.
7
lasseg
Knäckte 2002 (flaskan på bilden ovan, yeaaah) nu i 2011. Betyget 10 är för lågt. This one goes to eleven.
10
Thorsten
Du är galen Balder! Hur kan du sätta 7 på den? Något av det bästa, gärna lagrad några extra är. 1997:an jag drack på stället är något av det bästa jag druckit men även direkt från affären närmar den sig en 10.
10
Casa
Ljusgul disig öl med sparsamt vitt skum. Doftar citrus, stall, lätt funk, koskit, jordkällare, lätt damm. Smakar är torr och mycket fruktigt av citrus, aprikos, stall, lätt funk, medium syrlighet. Munkänslan är lätt och frisk med medelhög kolsyra. Flaska 2005
10
H.Augustsson
Flaska från 2004.
9
Casa
Flaska från 2002.
10
lasseg
99an är det absolut godaste jag druckit. Spöar Westvleteren, spöar jänkare.. spöar allt!!
10