l' Amarone - 2004

RÖDA VINER 15%
Arvid Nordquist H.A.B.
Skapades 2008-07-19 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Druva: Corvina (60%), Corvinone (20%), Rondinella (10%), Molinara (10%)
Karaktär: Färgen är intensivt tät och granitröd med tydliga mognadstoner. Djupa och komplexa aromer av torkad frukt och mörk choklad, lätt kryddig med inslag av vanilj. Smaken är eldig och fyllig med inslag av torkad frukt och choklad, välintegrerade tanniner i en harmoniskt lång eftersmak. Kan med fördel lagras 4-10 år.
Passar till: En Amarone som denna är utmärkt till mustigare kötträtter av vilt och nöt och till vällagrade ostar.
Kvalitetsfaktorer: Hemligheten bakom detta utsökta vin, Valpolicellas stolthet, är bland annat en minutiös selektion av druvor. De skördas för hand från 25-åriga stockar sent i September och får sedan torka i 4 månader för att utvinna en högre smak- och sockerkoncentration. De russinliknande druvorna pressas försiktigt och macereras i 30 dagar. Efter jäsning får vinet mogna på franska ekfat i 30 månader, sedan på butelj 12 månader före försäljning. Beteckningen “Classico” står för “hjärtat/ursprunget” och syftar till området som var det första godkända för vinproduktion i Valpolicella. Vinmakaren Diego Bertoni anser att viner från området behöver tid för att uppnå full komplexitet och förespråkar lång ekfatslagring, allt anpassat efter druvornas behov och potential.
Kort om: Buglioni är en liten kvalitetsproducent med 14ha vinmarker i hjärtet av Valpolicella Classico med kvalitet som ledord! Intresset kring deras viner är stort och kvaliteten numer vida omtalad vilket bland annat resulterat i guld för l’Amarone i Vinitaly 2004.

Familjen Buglioni köpte egendomen så sent som 1993. Alfredo Buglioni är vinentusiast och tidigare vinmakare som tillsammans med oenologen Diego Bertoni står bakom all vinproduktion. Målet är att med modern teknik och kunskap producera viner av högsta kvalitet präglat av individuell personlighet i traditionell stil.

Familjen Buglioni är mycket intresserade av mat och dryck i kombination och äger flera kända restauranger i norra Italien.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 364 Kr 8277601 Beställning
750 ml 389 Kr 8277601 Beställning
Kommentarer