Framställning: Familjefirman Ca´ Rugate ligger i den lilla byn Beognoligo i Soave. De producerar nu med sitt nya vineri de flesta av de i appellationens tillåtna vinerna. Detta söta vin görs enbart på Garganega-druvor som man låtit torka några månader först. Den söta musten jäses på fat och lagras där i ett år innan det buteljeras.
Utseende: Mörkt halmgul
Doft: Doften är mycket typisk med toner av aprikos, apelsinblommor och torkad frukt.
Smak: Fyllig, rik och simmigt söt med underbar koncentration av sötmogen tropisk frukt, en gnutta apelsinhonung, söt grapefrukt och en god syra som ger balans åt den rika sötman. Eftersmaken är lång och rik.
Användningsområden: Den här typen av söta viner passar alldeles förträffligt till smakrika och söta desserter av tropisk frukt (mango, ananas, papaya och liknande), såväl som till ljusa chokladdesserter (ej mörk bitter choklad), crème caramel ... till och med till färsk frukt klarar sig vinet bra! Servera det inte i för små kupor - vanliga vitvinsglas är utmärkt. Temperaturen bör vara cirka 10 grader.
Utseende: Mörkt halmgul
Doft: Doften är mycket typisk med toner av aprikos, apelsinblommor och torkad frukt.
Smak: Fyllig, rik och simmigt söt med underbar koncentration av sötmogen tropisk frukt, en gnutta apelsinhonung, söt grapefrukt och en god syra som ger balans åt den rika sötman. Eftersmaken är lång och rik.
Användningsområden: Den här typen av söta viner passar alldeles förträffligt till smakrika och söta desserter av tropisk frukt (mango, ananas, papaya och liknande), såväl som till ljusa chokladdesserter (ej mörk bitter choklad), crème caramel ... till och med till färsk frukt klarar sig vinet bra! Servera det inte i för små kupor - vanliga vitvinsglas är utmärkt. Temperaturen bör vara cirka 10 grader.
Kommentarer