Betyg
1
Beskrivning: Ett malörtsbrännvin med mjuk och elegant malörtsbeska samt trevlig avrundande sötma
Framställning: Vi firar tioårsjubileum med att låta huvudsmaken få spela ut hela sitt beska register, men fortfarande på en diskret bädd av sötma. Vi använder en malört från Norrvidinge, specialodlad av lantbrukaren Per Nordmark, som ger den eftertraktade beska kicken. Det är ett brännvin som inte bara är ett måste i sammanhang som vanligtvis kräver en snaps, utan även som ett gott skånskt alternativt till exempelvis Gammeldansk. ”Det ska smaka ont för att göra gott” sa man förr i världen när malörtsbesken var given för att lugna magen
Passar bra till: Kyld som snaps till diverse skandinaviska anrättningar eller rumstempererad som digestif.
Framställning: Vi firar tioårsjubileum med att låta huvudsmaken få spela ut hela sitt beska register, men fortfarande på en diskret bädd av sötma. Vi använder en malört från Norrvidinge, specialodlad av lantbrukaren Per Nordmark, som ger den eftertraktade beska kicken. Det är ett brännvin som inte bara är ett måste i sammanhang som vanligtvis kräver en snaps, utan även som ett gott skånskt alternativt till exempelvis Gammeldansk. ”Det ska smaka ont för att göra gott” sa man förr i världen när malörtsbesken var given för att lugna magen
Passar bra till: Kyld som snaps till diverse skandinaviska anrättningar eller rumstempererad som digestif.
Kommentarer
Ronny T