MacLaurin

Daniel Zavala Svensson

Om
  • Bor i Stockholm
  • Mer än 39 år
  • Antal inlogg 0
  • Medlem ungefär 15 år

Achievements
  • 20 Betyg
  • 10 Kommentarer

Jag jobbar på Systembolaget, vilket är mest bra men också lite dåligt (för jag får inte köpa nyheter den första dagen). Men egentligen pluggar jag matte.

Användaren har inte skapat någon artikel än
Inköpslistan är tom :(
Kommentarer
Cantillon Gueuze 100% Lambic Bio
Finns det någon svensk importör för detta öl? Den fanns ju på bolaget i fjol, så någon måste det ju vara... Tänkte nämligen privatimportera, någon som vill hänga på?
9
Jolly Pumpkin La Roja
Angående temperaturen: Tänk på att all smak dämpas när man kyler ölen, så är det något gott man dricker skall den hellre vara för varm än för kall. Jag dricker det mesta rumstempererat, har gett upp det där med att kyla i kylskåp, blir bara för kallt.
8
Scaldis Refermentée 75 years
E-s-t-r-a-r
10
Cantillon Grand Cru Bruocsella
Diskret. Elegant. Komplex. En aristokrat med stil.
8
Prize Old Ale
Om du tyckte att den var så fantastisk Lasseg, så köp alla du får tag på. Detta lär nämligen bli den sista gången detta öl bryggs... Fuller's har köpt upp bryggeriet och ska lägga ner det. Produktionen flyttar till Fuller's egna bryggerier. Kanske finns Prize Old Ale kvar, men det lär knappast smaka likadant. Frågan är: Ska man dricka nu eller lagra? Ingen andra chans ges... [Edit] Nu har jag druckit min enda flaska, och jag kan säga att det är en stor tragedi att den slutats tillverkas. Såhär på rak arm det bästa jag druckit från GB, iaf på flaska.
9
Lindemans Kriek Cuvée René
Woho! första betyget på årets upplaga! Första gången jag prövar den och jag tycker den är lite mesig. En rejäl fruktbomb, med stall och bokenhet (kan man säga bokenhet?) i båda doft och smak. Men den smakar för lite av lambicen om du förstår vad jag menar. Mer som en fransk torr cider (inget fel med det!). Dricks med fördel ung, för jag tror inte att den har mycket att erbjuda när fruktigheten dör bort. [edit] Mer gammal strumpa är vad den skulle behöva. Men all heder åt Lindeman för att de inte har övergivit såna här "riktiga" lambicar!
8
Cantillon Vigneronne
Drack den efter ett års lagring. Gudomlig. Tips till de som tycker att sådana här lambicar är lite för sura och svårdruckna: Lagra.
10
Samuel Adams Imperial Pilsner
Nu vet jag vad som fattas... ATT DRICKA DEN I TID that's what. Nu när jag tänker efter är det ju helt uppenbart att problemet är att de fräscha humlearomerna denaturerat, och att det var därför den var så obalanserad. Drack den flera månader efter utgånget datum och den hade stått relativt ljust innan jag köpte den också... IPA är mycket känsligt för tid och ljus, eftersom den lever helt på den fräscha humlesmaken. Så nu vet jag ju inte hur bra den skulle kunna vara egentligen. Höjer betyget till 7 iaf, för ett snäpp högre lär den garanterat hamna iaf. Kan ju ha varit rejält bra om jag tyckte att den var en sexa när den var ljusskadad...
6
Samuel Adams Imperial Pilsner
Haha, "ryska domstolar." Märkte inte översättaren själv hur konstigt det lät? Ölen tyckte jag var för besk (Ja det tyckte jag! Rent av obalanserad! Kom an då!), det saknar je-ne-sais-quoi att matcha med. Det första och sista den smakar är väldigt mycket beska. Där emellan finns en mycket trevlig pilsner med en massa humlearomer. Jag tyckte de var lite trixigt att gräva ner sig till dem genom det tjocka lagret av beska.
6
Deus Brut des Flandres
Mycket snack men liten verkstad måste jag säga. Jästen brukar ju verkligen ge karaktär åt belgiska öl, och tar man bort det tar man bort mycket av ölet (imho iaf). Gott och välgjort, men har inte det lilla extra som man förväntar sig av en såpass hypad belgare.
7