knackwurst

knackwurst blaha

Om
  • Bor i norra sthlm
  • Online: nästan 6 år sedan
  • Antal inlogg 7
  • Medlem mer än 10 år

Achievements
  • 20 Kommentarer

Können mich die öl getrinken kan ich willaicht kommentieren etwas.Baron Trenck
2011-04-02 5

Carlsberg Elephant
2011-01-25 2

Sofiero Original
2011-01-25 1

Användaren har inte skapat någon artikel än
Källaren är tom :(
Inköpslistan är tom :(
Kommentarer
DAB
Det här är inte bara öl, det är även tradition och minnen. I begynnelsen fanns den som ett stående inslag i min ungdom där en låda DAB inhandlades som understöd för en fest. Då fanns den bara på flaskform. Ingen som jag vet ägnade någon energi på smak. Ölen fungerade mer som socialt smörjmedel. Sedan levde den i många eoner ett undanskymt liv innan den mitt i sommaren åter stod framför mig. Nu i iskyld burk på mitt trädgårdsbord. Jag föll som en sten för dess rena, lätt beska skönt lättdruckna framtoning. Att halsa en Dortmunder skulle hädanefter bli min melodi, befäste jag med hög röst. Sen dess har jag flitigt tömt förrådet på mitt lokala systembolag och märkt både ups and downs. Om ölet är varmt/ljummet eller man redan druckit ett större antal är DAB inte speciellt bra. Det surnar i munnen. Men....om den är väl kyld och man är ölsugen...bättre öl finns inte. Dortmunder Actien Bräuri är den sista av flera bryggerier som satsar på denna dortmundertyp. Bara en sån sak bör hedras. I väntan på nästa sommar smyger jag då och då i mig ett par liter men i juli blir det åter inköp i backavis.
Saragasso!! Denna gillar jag! Ölen utgör det sällskap jag på ålderns höst kommer att KRÄVA av hemtjänsttjejerna. Ingen bingolotto, inga eftermiddagsfilmer och framförallt ingen lättöl i pipmugg utan BELLEROSE DE NOEL i kupa. BASTA!
BrewDog Rip Tide
Nja, för min del alldeles för brun, kaffig, sur och rak = fantasilös. Bryggaren har använt på tok för mycket karamellmalt och jag kan möjligen tänka mig den som en rak återställare på morgonen men som sällskap i fotöljen...icke!
La Trappe Blonde
Är inte inläggen för 7 år sedan av Arakun nedan väldigt poetiskt. Lite Charles Bukowski sisådär.
Früh Kölsch
Jag sluter upp vid sidan av ljumma Kölcherister. Flaskan lovar mer än den bjuder. Men att dricka den isande kall en sensommardag i varm sol är ändå värt ett halvt paradis, något fler än jag tycks ha upptäckt. Är det månne självaste bästa sommarölen kanske? De jag inhandlade hade inte alkoholstyrka 5 % enligt etiketten utan det stod 4,8 %. Har man kanske sansat sig något eller vill man imponera på den europeiske medelklassbrukaren som gärna iklär sig rollen av konnässör istället för att som Helge tänka på "possenten"? Hur som; Snygg flaska och perfekt val som isad öl en stekhet sommardag.
Förstlingen
Bara en liten viskning om namnet; Loket byggdes i Eskilstuna och hade sin hemvist där under delar av sitt tidiga liv. Lite magstarkt att Nora tar sig an äran av lokets namn.
Riegele Augsburger Herrenpils
Oh, vad märkligt. Jag höll på att ramla av stolen när jag kom hem och öppnade en flaska. Detta, sa jag till mig själv, är förbanne mig den bästa öl jag druckit. Två flaskor slank ner direkt och jag kände mig oerhört nöjd med min upptäkt. I jakt på ölinfo hittar jag denna sida och inser att BÄRSÄRK för 23 timmar sen ansåg den helt menlös. Mycket märkligt men kanske kan det förklaras med ojämn bryggning för mina två flaskor smakade olika till en viss mån. Att Thorsten för tre år sen drack en pilsner på Monk som bar ett annat namn var kul för honom men någon orginalbrygd från Augsburg lär knappast byta namn även om man rör sig på Stockholms dyrpubar. Jonas861 tycker jag kommer närmast, kippis !
Larsen VS
Denna köper svärfar lådvis vid resor till Tyskland. Duger som uppiggare men god ? Knappast !
Bombay Sapphire London Dry Gin
Hade jag fått en dotter hade hon hetat Bombay Saphire !
Absolut Citron
god !