mocoso


Om
  • Bor i -
  • Online: mer än 12 år sedan
  • Antal inlogg 11
  • Medlem nästan 13 år

Achievements
  • 20 Kommentarer
  • 10 Betyg
Användaren har inte skrivit något om sig själv än.
ÖL 17.5%
Mikkeller
12 56 7.93
RÖDA VINER 12.5%
Zaccagnini
3 14 7.01
RÖDA VINER 14%
Fontanafredda
3 19 7.42
RÖDA VINER 12.5%
Bodegas Ayuso
2 2 0.0 6
RÖDA VINER 13.5%
Tenuta Sant' Antonio
12 78 7.77
RÖDA VINER 14.5%
Ojai Vineyard
0 0 0.0
RÖDA VINER 14.5%
KWV
2 22 6.82 7
Kommentarer
A Amarone - 2008
Väldigt kryddigt och fylligt men framförallt, sött vin. Drar tankarna till portvin och fikon. Inte i min smak men har man inget emot sötma så funkar det säkert jättebra till kryddstark mat.
4
Chakana Estate Selection - 2009
Haft tråkiga erfarenheter med Malbec men detta var lätt, strävt och väldigt behagligt. Hög alkoholhalt känns men stör ej. Väldigt rund och fruktig smak med en sträv eftersmak.
6
E Guigal Côtes-du-Rhône - 2007
Årgång 2007 Färgen är mer åt det bruna hållet än åt det blåa men den är ganska så neutralt vinröd. Aromen är väldigt subtil men har kittlande toner av körsbär. Smaken är med tanke på den blyga aromen ganska så intensiv. Lätt pikant i början, lätt strävhet, aningen "mogen" och med en utragen besk eftersmak. Toner av kåda. Känns väldigt fransk men ingen direkt smaksensation.
5
Har man smakat Gnarly Head Zinfandel så är detta en överraskning. Det lekfulla som finns i den billigare versionen är borta och istället ersatt med en väldigt uppfriskande, alkoholstinn arom. Inte alls på ett jobbigt sätt. Det är väldigt mycket syra i smaken och den har vissa toner av ekollon eller något annat murkigt. Lätt strävhet. Smaken tunnar ut mot citrus och sen körsbär och det är främst i eftersmaken den påminner om sin yngre variant. Eftersmaken är lång och behaglig. Spännande variation. Efter några klunkar är det nästan bara beska och en aning järnsmak som tar över. Det som inledningsvis var positivt är efter en stund borta och med tanke på priset så är detta ingen vinnare.
4
Estola Gran Reserva - 1999
Underbar arom. Väldigt snällt för att vara en Rioja men det är ingen tvekan om dess ursprung. Den kittlande känslan fanns kvar men mitt minne hade överdrivit dess karaktär.
6
Fuller's ESB
Trevlig. Mustig, lätt rostad med lite brödig eftersmak.
6
Kaltenberg 3.5%
48kr + pant på Willys. Slår de flesta andra i samma hylla.
5
Brooklyn Lager
Rostat, blommigt och aningen beskt. Stort plus för att den serveras på många pubar.
6
Väldigt lättdrucket men ändå med viss karaktär. Förstår inte varför Systemet har tagit bort det ur sitt ordinarie sortiment. För det priset var det verkligen värt varenda krona.
6
Estola Gran Reserva - 1999
Beställt två flaskor. Smakade detta för ett antal år sen och minns det som väldigt ekigt och karaktärsfyllt. Kittlades på tungan.
6