dHagger

Daniel

Om
  • Bor i Visby
  • Ungefär 45 år
  • Antal inlogg 0
  • Medlem ungefär 15 år

Achievements
  • 20 Betyg
  • 10 Kommentarer
Användaren har inte skrivit något om sig själv än.
Användaren har inte skapat någon artikel än
Användaren följer ingen än
Källaren är tom :(
Inköpslistan är tom :(
Kommentarer
De Dolle Oerbier
Känner inte riktigt igen mig i de tidigare beskrivningarna. Testade en flaska som lagrats över två år, och syrlighet eller alkohol var inte något jag reagerade över. Istället hade den en mjuk \"kryddighet\", som fick tankarna att vandra mer till fruktglögg än till vin. Smaken skulle jag vilja beskriva som mörk belgisk öl med julkryddor, samt en lätt bismak av ruttnande äpplen som drar ner betyget. Får jag tag på den igen så blir det att lagra den 3-4 år.
8
North Coast Old Rasputin Stout
Tog igår fram en flaska som jag lagrat i snart 2 år, och funderar på ifall jag skall höja betyget till en 9:a. Olagrad är den fortfarande en 8:a, så det betyget får nog stå kvar.
8
BrewDog Trashy Blonde
Tycker den påminner mer om en lager än en ale i smaken. Den har kanske lite mer humlebeska och en viss kryddighet, men jag skulle antagligen inte kunna skilja den från en premium lager vid ett blindtest.
5
Ommegang
Den här verkar må bra av att lagras. Jag drack den 3 månader före bäst-före datumet. Mjuk och rund smak, mycket sötma. Som andra sagt, torkad frukt finns det gott om i smaken.
8
Dugges Spring Beer
Första gången jag provar en öl från Dugges som INTE smakar hemgjord suröl. Ganska klen i smaken, men den smak som finns tilltalar mig. Den bör antagligen drickas först om fler sorter skall avnjutas vid samma tillfälle.
6
Hofbräu Oktoberfestbier
Den växlar mellan en 4:a och en 5:a beroende på vilken temperatur den har - men vid rätt temperatur en klar 5:a.
5
Brooklyn Black Chocolate Stout
Kan bara hålla med - den blir bättre av att ligga ett år eller två. Direkt från butikshyllan är den en stark 7:a, men när den börjar närma sig bästföre-datumet är den gränsfall till en 9:a. Så betyget får jag lägga mitt emellan.
8
Dugges Rudolf Ren Ale
De två sorter från dugges jag testat har båda smakat som omogen hemgjord öl. Denna är inget undantag. Den har samma "råhet" som hemgjorda brygder brukar ha innan de fått mogna, smak av brödjäst, en syrlighet som får mig att tänka på ung spontanjäst öl, och nästan ingen kolsyra. Blä! Tillägg: Har provat den på flaska från systembolaget.
3
Nils Oscar Coffee Stout
Bör inte drickas kall. Direkt från kylen är den ingen höjdare, men växer när den börjar närma sig rumstemperatur. Jag är dock inte så förtjust i smaken av kaffe, vilket drar ner betyget lite.
6
Chimay Blanche/Triple
Har fått höra att det kan vara skillnad mellan 33cl och 75cl av vissa ölsorter, men i detta fall så smakade de precis lika.
7