Vino Rosso Nero d'Avola Merlot Syrah
RÖDA VINER 13.5%
Stellan Kramer AB
Skapades
2008-07-19
av
iglaset
Betyg
0
Färg: Mörk, blåröd färg.
Doft: Fruktig, jämn doft med inslag av choklad, mörka bär och körsbär.
Smak: Fruktig, fräsch smak med bra balans och fin syra. Inslag av choklad, mörka bär och solmogen frukt.
Druvor: 85 % Nero d'Avola, 10 % Merlot, 5 % Syrah
Temperatur: 16-18 C
Vino ROSSO är en av årets stora nyheter.
Vinet kommer från Trapaniområdets soliga kullar, Mazara del Valo, på Sicilien. Där odlar producenten de blå druvorna, nero d’avola, merlot och syrah. Nero d’avola är den dominerande druvan i området. Det odlas även gröna druvor såsom grillo, inzolia, catarratto och chardonnay.
Producenten är Poderi del Sole som är ett förhållandevis nytt vinhus. Det startades år 2003 när Fabio Hopps och Stefano Zuchegna påbörjade ett samarbete.
Familjen Hopps har producerat vin i Marsalaområdet sedan 1811 och Stefano Zuchegna förde med sig erfarenhet från ett av de större kooperativa vinhusen i Abruzzo, CITRA.
Vino ROSSO domineras av druvan nero d’avola som står för 85 % av blandningen. Vinet ska drickas ungt och vinner inte på någon längre lagring. För att ändå göra vinet mindre strävt och säkerställa dess struktur använder man sig av micro-oxygenation. Micro-oxygenation är en modern teknik som tillämpas efter avslutad jäsning. Man tillför då en bestämd mängd syre till vinet. Detta medför att en oxidation liknande den som sker vid fatlagring startar. Vinet behöver nu inte lagras i flera år för att få fram fantastisk struktur och komplexitet. Även de gröna tonerna avtar.
Vinet ska helst serveras vid 16 C. Det passar utmärkt till ljust kött och fungerar även bra till en god ost efter maten.
Doft: Fruktig, jämn doft med inslag av choklad, mörka bär och körsbär.
Smak: Fruktig, fräsch smak med bra balans och fin syra. Inslag av choklad, mörka bär och solmogen frukt.
Druvor: 85 % Nero d'Avola, 10 % Merlot, 5 % Syrah
Temperatur: 16-18 C
Vino ROSSO är en av årets stora nyheter.
Vinet kommer från Trapaniområdets soliga kullar, Mazara del Valo, på Sicilien. Där odlar producenten de blå druvorna, nero d’avola, merlot och syrah. Nero d’avola är den dominerande druvan i området. Det odlas även gröna druvor såsom grillo, inzolia, catarratto och chardonnay.
Producenten är Poderi del Sole som är ett förhållandevis nytt vinhus. Det startades år 2003 när Fabio Hopps och Stefano Zuchegna påbörjade ett samarbete.
Familjen Hopps har producerat vin i Marsalaområdet sedan 1811 och Stefano Zuchegna förde med sig erfarenhet från ett av de större kooperativa vinhusen i Abruzzo, CITRA.
Vino ROSSO domineras av druvan nero d’avola som står för 85 % av blandningen. Vinet ska drickas ungt och vinner inte på någon längre lagring. För att ändå göra vinet mindre strävt och säkerställa dess struktur använder man sig av micro-oxygenation. Micro-oxygenation är en modern teknik som tillämpas efter avslutad jäsning. Man tillför då en bestämd mängd syre till vinet. Detta medför att en oxidation liknande den som sker vid fatlagring startar. Vinet behöver nu inte lagras i flera år för att få fram fantastisk struktur och komplexitet. Även de gröna tonerna avtar.
Vinet ska helst serveras vid 16 C. Det passar utmärkt till ljust kött och fungerar även bra till en god ost efter maten.
Volym | Pris | Artikelnummer | Sortiment |
---|---|---|---|
3000 ml | 187 Kr | 230908 | Ordinarie |
Kommentarer