Frågor och svar

Fråga: Hur lägger man till en artikel?
Svar: För att lägga till en artikel i iGlasets databas krävs det att du har satt minst 100 betyg eller kommenterat 10 artiklar.
Uppfyller du dessa krav börjar du med att leta reda på rätt producent för din artikel. Klicka på knappen "+ Ny artikel" på producentens sida.
Fyll i formuläret. Om artikeln du vill lägga till finns i Systembolagets databas så kan du importera den, detta gör du genom att först klicka på knappen "Importera från Systembolaget" och skriv i Systembolagets artikel ID i rutan som dyker upp. Klicka sedan importera, har du gjort rätt så ska en del fält fyllas i automatiskt. Komplettera med data om så behövs, t.ex bild innan du sparar.


Fråga: Hur lägger man till en producent?
Svar: För att lägga till en producent krävs det att du har satt minst 200 betyg eller 20 kommentarer.
Om du uppfyller dessa krav dyker det upp en knapp "+ Ny producent" under "Producenter"-tabben. Klicka, fyll i formuläret, spara.


Fråga: Varför får jag inga rekommendationer?
Svar: Betygsätt fler artiklar. iGlaset försöker hitta användare med samma smakprofil som du, och rekommenderar därefter artiklar som denne gett bra betyg och du ej betygsatt. Det är därför viktigt att du betygsätter många artiklar för att din smakprofil ska bli så bra som möjligt.

Fråga: Varför får jag inget uppskattat betyg på artikel X?
Svar: Detta kan bero på att du har satt för få betyg, eller att artikeln ifråga har fått för få betyg.

Fråga: Hur lägger jag till vänner?
Svar: Gå till användarens sida, klicka på "+ Följ" under profilbilden.

Fråga: Kan jag ta bort ett betyg?
Svar: Ja, börja med att gå till den artikel vars betyg du vill ta bort. Klicka sedan på knappen med 'X' bredvid betygsstjärnorna.

Fråga: Kan jag exportera mina betyg till t.ex Excel?
Svar: Ja, du kan exportera dina betyg som CVS (Kommaseparerad fil) eller XML. Vill du importera dem i Excel är det lättast om du exporterar som CVS då Excel kan öppna CSV-filer.

Fråga: Finns det en Android-app för iGlaset?
Svar: Ja, och den är helt gratis. Du hittar den på Google Play

Fråga: Finns det en iPhone-app för iGlaset?
Svar: Ja, och den är helt gratis. Du hittar den på App Store

Fråga: Har iGlaset ett API?
Svar: Ja, du hittar dokumentation här.