Betyg
0
Senaste betygen
Mikael8212
2011-01-16shaitan
2009-11-14jomal
2008-09-01Jedy
2008-08-08Mike
2007-07-09
Utseende: Mörk röd färg
Doft: Intensiv och generös doft med toner av körsbär, björnbär, choklad, vanilj och rostat fat.
Smak: Elegant och välbalanserad smak av mörka körsbär, örter, mörk choklad med silkiga tanniner och lång avslutning
Serv.temp: ca 16-18 grader
Passar till: Perfekt till robusta grytor eller stekar av vildsvin, nöt eller lamm.
Druvor: 100% Sangiovese
Vinanläggningen ligger nedanför det magnifika slottet Castello di Brolios 14 meter höga murar, omgiven av 250 hektar vinodlingar. Därifrån tas merparten av druvorna till detta vin, Barone Ricasolis enda riserva, men man köper även upp en del från noga utvalda, lokala producenter. Efter skörd pressas druvorna och musten får macerera i 16 dagar innan vinet får mogna på delvis barriques-, dels tonneauxfat i 20 månader. Efter buteljering lagras vinet ytterligare 3 månader innan det släpps för konsumtion. Den årliga produktionen ligger på ca 350 000 flaskor.
Doft: Intensiv och generös doft med toner av körsbär, björnbär, choklad, vanilj och rostat fat.
Smak: Elegant och välbalanserad smak av mörka körsbär, örter, mörk choklad med silkiga tanniner och lång avslutning
Serv.temp: ca 16-18 grader
Passar till: Perfekt till robusta grytor eller stekar av vildsvin, nöt eller lamm.
Druvor: 100% Sangiovese
Vinanläggningen ligger nedanför det magnifika slottet Castello di Brolios 14 meter höga murar, omgiven av 250 hektar vinodlingar. Därifrån tas merparten av druvorna till detta vin, Barone Ricasolis enda riserva, men man köper även upp en del från noga utvalda, lokala producenter. Efter skörd pressas druvorna och musten får macerera i 16 dagar innan vinet får mogna på delvis barriques-, dels tonneauxfat i 20 månader. Efter buteljering lagras vinet ytterligare 3 månader innan det släpps för konsumtion. Den årliga produktionen ligger på ca 350 000 flaskor.
Kommentarer