Bolla Sangiovese di Romagna - 2006

RÖDA VINER 12.5%
Premium Wines
Skapades 2008-10-26 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Beskrivning: Medelstor fruktig doft med inslag av viol, kryddor, körsbär, hallon och plommon. Smaken är fruktig och medelfyllig med bra balans och eftersmak.

Passar till: Till lätta och medelkraftiga pasta och köttanrättningar. Varför inte färsk pasta med fläskfilé, soltorkade tomater och Karl-Johan svamp och marsalagräddsås.

Framställning: Grundades 1883 i Soave av Abele Bolla som ville ha bättre viner till sin hotellrestaurang. Så han startade vintillverket och företaget Fratelli Bolla tillsammans med sina tre söner Alberto, Albana och Guilo ( Fratello betyder broder på italienska). Man började 1947 att exportera vin till USA som idag är den största exportmarknaden. Hela 50% av den totala produktionen går dit. 1953 var man först med att etikettera och marknadsföra Amarone i Italien. Tidigare var vin på torkade druvor endast till för vinföretagens och familjernas egen konsumtion.
Företaget tillhör idag den stora dryckeskoncernen Brown-Forman.

Appellationen ligger i regionen Emilia- Romagna (norr om Toscana).
Druvorna handplockas i mitten av oktober och fermenteras på rostfria ståltankar under cirka två veckor. musten pumpas över skalhatten två gånger per dag. Vinet genomgår malolaktisk jäsning och lagras en kort tid på jästfällningen.

Lagring: kan lagras ett par år om man så önskar.

Smaktyp: Röda viner, mjuka & bäriga
Druvor: Sangiovese 100% (Brunello)
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 79 Kr 8308301 Beställning
Kommentarer