Betyg
0
Senaste betygen
fred
2010-01-31
Druvor: Grillo
Vinifiering: Grillo är den druvsort som används till Marsalavin men ingår även i torra viner, ensam eller i blandningar. Jäses den svalt ger den trevliga aromatiska, lätt kryddoftande viner med lagom syra. På Feudo Arancio får druvorna ligga svalt i ca fyra timmar innan de pressas för att bevara fräschör och aromer maximalt. Jäsning sker under temperaturkontroll och vinet lagras därefter kort på tank innan buteljering.
Doft: Fruktig, ung, ren doft av gröna päron, krusbär, vita persikor och en väl avvägd kryddighet som påträffas i viner gjorda på Pinot Grigio.
Smak: Medelfylligt vin med trevlig och fruktig smak av gula äpplen och persikor. Bra balans med frisk syra samt kryddig och lite varm eftersmak.
Passar till: Aperitif, skaldjur, lättare fiskrätter och matiga sallader, milt smaksatt pasta samt rätter av ljust kött.
Vinifiering: Grillo är den druvsort som används till Marsalavin men ingår även i torra viner, ensam eller i blandningar. Jäses den svalt ger den trevliga aromatiska, lätt kryddoftande viner med lagom syra. På Feudo Arancio får druvorna ligga svalt i ca fyra timmar innan de pressas för att bevara fräschör och aromer maximalt. Jäsning sker under temperaturkontroll och vinet lagras därefter kort på tank innan buteljering.
Doft: Fruktig, ung, ren doft av gröna päron, krusbär, vita persikor och en väl avvägd kryddighet som påträffas i viner gjorda på Pinot Grigio.
Smak: Medelfylligt vin med trevlig och fruktig smak av gula äpplen och persikor. Bra balans med frisk syra samt kryddig och lite varm eftersmak.
Passar till: Aperitif, skaldjur, lättare fiskrätter och matiga sallader, milt smaksatt pasta samt rätter av ljust kött.
Kommentarer