Arbois Tradition - 2002

VITA VINER 13%
Sigva AB
Skapades 2007-05-02 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Karaktär: Doften är medelstor, lätt smörig och fruktig med ton av bruna äpplen. Smaken är medelfyllig, lite stram med mjuk syra och en liten ektouche. Eftersmaken är lång och har en lite söt ton av bokna äpplen.
Passar till: Utmärkt som aperitif, eller till smakrika rätter av fisk och ljust kött med lätt syrliga tillbehör. Rökt fisk är spännande till, men undvik söta smaker i maten.
Vininflikation: Vinet får sin säregna karaktär av det jästtäcke (flor) som bildas av jästen under lagringen av druvan Savagnin. Det skyddar vinet och gör det mycket hållbart.
Vinmakare: Pierre Rolet.
Producenthistorik: Det var på 40-talet som Domaine Rolet grundades av Désiré Rolet och är idag den näst största vinegendomen i Jura. Grundarens barn och barnbarn driver idag egendomen med samma passion för vin som Désiré Man förfogar över en toppmodern utrustning, men är mycket noga med att föra traditionen i Jura vidare.
Området: Jura har varit en välkänd vinregion sedan romartiden och dess viner har alltid uppskattats av adelsmän och livsnjutare. Vinet har växt på soliga sluttningar mellan 250-500 m höjd. Klimatet är kontinentalt med kalla vintrar och varma somrar. Louis Pasteur använde sig bland annat av Jura-viner när han forskade om jäsningens mystik.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 149 Kr 9772101 Beställning
Kommentarer