Screw Kappa Napa Zinfandel - 2005

RÖDA VINER 13.5%
Arvid Nordquist H.A.B.
Skapades 2007-11-26 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Ursprung
Napa Valley
Druva
Zinfandel
Senaste betygen
Karaktär: Klar röd färg och kryddiga aromer med inslag av svartpeppar, röda bär och toner av ek. Mycket mogen och intensiv smak av körsbär och svarta vinbär med en avslutande finish av mogna tranbär. Lång eftersmak.
Passar till: Olika grillrätter, gärna fläsk eller biff med något sötare tillbehör som till exempel grillad rödlök och grillad majs.
Kvalitetsfaktorer: Don Sebastiani är mycket intresserad av att ta tillvara de olika kaliforniska appellationernas egenart varför alla deras viner har ett klart definierat ursprung. Druvorna är Old Vine från Napa Valley. Enbart franska ekstavar används och man tillämpar microoxidation. Vinet har fått höga poäng i internationella sammanhang, bland annat i Wine Spectator och Wine Enthusiast.
Kort om: Don Sebastiani & Sons är ett modernt vineri och en avknoppning från Sebastiani Vineyards. På kort tid har firman blivit ett av USAs största vinföretag och ett av deras viner, Smoking Loon Cabernet Sauvignon, är det mest sålda Cabernetvinet på inhemska marknaden. Man har en mycket nyfiken inställning till det mesta kring vinet, vilket tydligt märks i förpackningsdesign, namn och förslutningar. Naturkork används inte, istället erbjuder man olika typer av syntetkork, skruvkork och glaspropp. Man gör ett antal olika vinserier, alla med en klar definierad identitet och ursprung; “Used Automobile Parts”, “Mia’s Playground” och S/K/N för att nämna några. 2005 utsågs Don Sebastiani & Sons till “American Winery of the year” av Wine Enthusiast. Don Sebastiani & Sons grundades 1904 i Sonoma Valley av Samuele Sebastiani, immigrant från Italien, och är än idag ett familjeföretag med vingårdar och vineri i Sonoma Valley.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 145 Kr 8216501 Beställning
Liknande artiklar
Kommentarer