Speri Ripasso - 2006

RÖDA VINER 13.5%
Nigab
Skapades 2009-11-13 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Ursprung
Venetien
Senaste betygen
Årgångar
2006
2007
2008
2011
Karaktäristik:
- Intensiv rubinröd färg.
- Intensiv doft av röd frukt kryddor och kakao. Inslag av fat.
- Medelfyllig och elegant smak med inslag av röda frukter t.ex. körsbär, fat och kryddor.
Passar till: de flesta kötträtter, charkuterier och medelstarka mjuk- och hårdostar. Servera vid 18 grader.
Lagring: Vinner inte på lagring.
Vinet: Ripasso är en namnet på en traditionellt vin från Valpolicella, som får extra kraft genom en andra jäsning tillsammans med pressresterna från en amarone. Druvorna, från vingårdar i de bästa lägena i Valpolicella, har fått jäsa 8 - 10 dagar i kontakt med skalen, därefter jäses vinet och genomgår även en malolaktisk process. Första veckan i mars nästkommande år tillsätts sedan pressresterna efter amaronevinet och en andra jäsning och macerering pågår i åtta dagar. Vinet lagras sedan på stora ekfat.
Producenten: Familjen Speri har sysslat med vinodling och vinproduktion under flera generationer. Fratelli Speri har idag totalt 45 hektar vingårdar i de bästa delarna av Valpolicella Classico. Allt vin man producerar görs på druvor från egna vingårdar, och druvorna från varje vingård vinifieras separat för att behålla varje vingårds identitet. Målsättningen är att skapa viner med
bestämd karaktäristik och kropp och med olika nyanser av smak, färg och doft.
Speri på nätet: www.speri.com
Området: Valpolicella i nordöstra Italien har de senaste åren fått ett starkt uppsving med dramatiskt ökade kvalitet på vinerna. Med fokus på corvina, områdets bästa druvsort, och med tillämpande av moderna metoder - utan att för den skull glömma traditionerna - har familjeföretag som Speri visat på områdets stora potential och funnit nya konsumenter över hela världen.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 129 Kr 8936601 Beställning
Kommentarer