Bon Cap Chardonnay - 2006

VITA VINER 13.5%
ekovin
Skapades 2008-12-30 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Ursprung
Eilandia
Druva
Chardonnay
Senaste betygen
Producent: Bon Cap
Ursprung: Eilandia Ward, Robertson, Sydafrika
Produktion: Ekologiskt odlat
Druvsort: 100% chardonnay
Producenten: Bon Cap är skapat av Roelf och Michelle du Preez. Deras familj har i sju generationer odlad vin i Eilandia. Sedan 2003 säljer de vinerna under namnet Bon Cap. Redan från början har man satsat på ekologisk odling.
Distrikt: Robertson ligger 400 km norr om Kapstaden och har under de senaste 20 åren genomgått en dramatisk utveckling när det gäller produktion av kvalitetsvin. Idag räknas Robertson till de främsta regionerna i Sydafrika. Bon Cap ligger invid floden Breede River I den vackra dalen Eilandia.
Jordmån: Sandiga, kalkrika jordar. Vingården är 10 år gammal och helt ekologisk.
Skörd: Skördat för hand. Skördeuttaget för chardonnay var lågt; 1 ton per hektar.
Vinifikation: Druvorna har efter att stjälkarna tagits bort krossats och förts över till ståltank. Där har vinet haft kontakt med skalen i 24 timmar innan det (endast ”free run”) överförts till nya franska barriquer (ekfat). Här jäste vinet i 14 dagar. 30% av vinet har sedan genomgått malolaktisk jäsning på ekfaten. Vinet har därefter blandats och lagrats ytterligare 4 månader i ekfaten tillsammans med sin jästfällning. Vinet har sedan filtrerats mycket lätt innan buteljering.
Vinmakare: Jacques Conradie
Karaktäristik: Färg: Ljusgul. Doft: Fruktig med inslag av mango, lime och fat. Smak: Fyllig, frisk, kraftfull och fruktig med inslag av tropiska frukter, citrus och rostad ek.
Hållbarhet: Vinet kan lagras 2-4 år.
Serveringsförslag: Passar till smakrika fiskrätter.
Mer info: www.boncaporganic.co.za
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 109 Kr 7600901 Beställning
Kommentarer