Rosell Mir Merlot

RÖDA VINER 13%
Sigva
Skapades 2007-03-21 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Ursprung
Penedès Spanien
Druva
Merlot
Senaste betygen
Druvor: 100% Merlot.
Karaktär: Medelstor doft, rund och fruktig med inslag av ekfat. Smaken är medelfyllig, ren och fruktig med en fin ekfatskostym.
Passar till: Till medelkraftiga rätter av ljust kött och kyckling eller till goda, krämiga ostar.
Vininflikation: Delvis handskörd i september från den kalkrika vingården. Varmjäsning och maceration i 10 dagar på rostfria ståltankar. Lagring på medelrostade, 225 l, franska och amerikanska ekfat i 3 månader. Hälften av ekfaten var nya och övriga var 2 år gamla.
Vinmakare: Albert Figueras Martí
Producenthistorik: Familjen Mir har ägnat sig åt vinmakning sedan 1776 och är nu inne på sjuttonde generationen, med Josep Rosell Mir som nuvarande ägare. Det var inte förrän 1980 som familjen Mir började buteljera vinerna som eget märke. Vingården omfattar 64 ha och vinstockarna är 15- 20 år gamla.
Området: Penedès Superior, Medio Penedès och Baja Penedès är de tre områden som Penedès är uppdelat i. Vart och ett av områdena besitter olika klimat och därför kan man här göra viner i olika stilar. Från härliga Cavaviner till Bordeauxliknande viner då man har klimat liknande både Champagne och Bordeaux. Penedès var först i Spanien med att tillåta odling av utländska druvor.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 77 Kr 298001 Ordinarie
Liknande artiklar
Kommentarer