Vessants - 2001

RÖDA VINER 14.5%
Sigva
Skapades 2007-03-22 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Årgångar
2001
2008
Druvor: 30% Cabernet Sauvignon, 25% Merlot, 25% Garnacha, 15% Carinena, 5% Syrah.
Karaktär: En mörk och vaniljig karaktär med toner av röda bär och grön frukt. Smaken är medelfyllig, ren och klassisk,fruktig och modern. Härlig sötma, balanserade tanniner och en varm, fyllig eftersmak.
Passar till: Rökta fiskrätter som serveras mycket i området, eller till medelkraftiga kötträtter med mustiga såser. Rotfrukter och svamp samt krämiga ostar är tillbehör som passar bra.
Vininflikation: Handskörd i slutet av september från de 10-15 år gamla vinstockarna. Denna vingård omfattar endast 5 ha. Maceration i 15 dagar. Vinet har sedan lagrats på ekfat i 10 månader på delvis gamla 225 l ekfat. Både franska och amerikanska ekfat har använts. Vinet har sedan vilat på flaskan i 6 månader.
Vinmakare: Toni Coca
Producenthistorik: Familjen Capafons-Ossó har odlat vin sedan lång tid tillbaka och är nu inne på femte generationen på gården Mas de masos. Varje generation har kombinerat sin ärvda kunskap med nya utvecklingar och idag arbetar nästa generationen av oenologer som kan fortsätta tillverka viner av hög kvalitet. Namnet Capafons-Ossó kommer från de nuvarande ägarparet som heter Francesc Capafons och Montserrat Ossó.
Området: Montsant omger Priorat som en hästskoform och delar därför många egenskaper med Prioratområdet. Somrarna är varma och torra. Jorden är mager och består av granit och skiffer. Eftersom skördeuttagen är mycket små får vinerna stort djup och koncentration. Montsant är ett av de senaste områden att få DO status.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 125 Kr 306101 Ordinarie
Kommentarer