Betyg
0
Raimat bygger på en mans vision om att skapa det yttersta av viner. Det praktiska arbetet påbörjades vid sekelskiftet av Manuel Raventós i ett söndertorkat ökenlandskap i Katalonien. Förutsättningarna kunde ha varit bättre.
Runtomkring slottet Raimat, som låg ensamt på en kulle, anlades bevattningssystem och en vinkällare för lagring och framställning av vin. Sakta förvandlades öknen till en vingård och efter sextio år fick man erkännande och status i form av en egen ursprungsbeteckning, Costers del Segre. Namnet Raimat kommer från katalanskan, där Raim betyder druva och Mat hand. En sköld med en druvklase och en hand hittades nämligen på slottet och den skölden har sedan dess även fått vara symbolen för vinerna från Raimat. Idag satsar man mycket på forskning vilket gör Raimat till ett av de viktigaste vinodlings- och vinmakningscenter i världen med över 2245 hektar egna vingårdar.
Raimat Abadia Blanc de Blancs är skapad av Raimats nya vinmakare Marc Nairn. Vinet är gjort på 60% chardonnay och 40% albariño från firmans egna vingård. Druvmusten har jäst på rostfria tankar vid 18 graders temperatur. Efter jäsningen har vinet buteljerats utan att ha lagrats på ekfat, vilket ger ett friskare, fruktigare vin med framträdande druvkaraktär.
Ursprungsland: Spanien
Producent: Raimat
Färg: Ljus gul nyans, medelhög intensitet.
Doft: Stor, fruktig och aromatisk med inslag av citrus, äpple och viss blommighet.
Smak: Torr, frisk och mycket fruktig med tydligt inslag av citrus och äpple. Lång eftersmak.
Druva: Chardonnay 60%, albariño 40%
Årgång: 2007
Alkoholhalt: 13,00 %
Lagringsbarhet: 0-2 år
Användning: Aperitif och buffé. Allehanda fisk- och skaldjursrätter samt smakrika kycklingrätter.
Runtomkring slottet Raimat, som låg ensamt på en kulle, anlades bevattningssystem och en vinkällare för lagring och framställning av vin. Sakta förvandlades öknen till en vingård och efter sextio år fick man erkännande och status i form av en egen ursprungsbeteckning, Costers del Segre. Namnet Raimat kommer från katalanskan, där Raim betyder druva och Mat hand. En sköld med en druvklase och en hand hittades nämligen på slottet och den skölden har sedan dess även fått vara symbolen för vinerna från Raimat. Idag satsar man mycket på forskning vilket gör Raimat till ett av de viktigaste vinodlings- och vinmakningscenter i världen med över 2245 hektar egna vingårdar.
Raimat Abadia Blanc de Blancs är skapad av Raimats nya vinmakare Marc Nairn. Vinet är gjort på 60% chardonnay och 40% albariño från firmans egna vingård. Druvmusten har jäst på rostfria tankar vid 18 graders temperatur. Efter jäsningen har vinet buteljerats utan att ha lagrats på ekfat, vilket ger ett friskare, fruktigare vin med framträdande druvkaraktär.
Ursprungsland: Spanien
Producent: Raimat
Färg: Ljus gul nyans, medelhög intensitet.
Doft: Stor, fruktig och aromatisk med inslag av citrus, äpple och viss blommighet.
Smak: Torr, frisk och mycket fruktig med tydligt inslag av citrus och äpple. Lång eftersmak.
Druva: Chardonnay 60%, albariño 40%
Årgång: 2007
Alkoholhalt: 13,00 %
Lagringsbarhet: 0-2 år
Användning: Aperitif och buffé. Allehanda fisk- och skaldjursrätter samt smakrika kycklingrätter.
Kommentarer