Karaktär: Blek ljusgul färg. Aromatisk och ungdomlig doft med inslag av svartvinbärsblad, krusbär, mineral och citrus. Torrt, mycket friskt, aromatiskt vin med inslag av mineral, nässlor och citrus. Relativt lätt kropp med balanserade syror och lång eftersmak.
Framställning: Druvorna till detta vin kommer från landskapet Gers i regionen Gascogne i sydvästra Frankrike. I samma region ligger även bland annat de välkända områdena Armagnac och Foie Gras.
Skörden av druvorna skedde mekaniskt nattetid, efter en noggrann kontroll av att druvorna nått sin optimala mognad. Därefter jäste de vid 16°C i ståltankar med utvald jäst för att framhäva dess druvtypiska aromer. Vinet har legat på jästfällningen under en tid för att ge ökad komplexitet och elegans.
Passar till: Serveras vid cirka 8°C som aperitif eller till lätta rätter av fisk och skaldjur.
Druvsorter: 80% Colombard, 20% Sauvignon Blanc
Framställning: Druvorna till detta vin kommer från landskapet Gers i regionen Gascogne i sydvästra Frankrike. I samma region ligger även bland annat de välkända områdena Armagnac och Foie Gras.
Skörden av druvorna skedde mekaniskt nattetid, efter en noggrann kontroll av att druvorna nått sin optimala mognad. Därefter jäste de vid 16°C i ståltankar med utvald jäst för att framhäva dess druvtypiska aromer. Vinet har legat på jästfällningen under en tid för att ge ökad komplexitet och elegans.
Passar till: Serveras vid cirka 8°C som aperitif eller till lätta rätter av fisk och skaldjur.
Druvsorter: 80% Colombard, 20% Sauvignon Blanc
Kommentarer