Betyg
3
Senaste betygen
JohanF1974
2011-07-30erikroyale
2011-02-19sanjis
2011-02-13mastacf
2010-12-31Marcdelin
2010-06-13
Karaktär: En tydlig doft av svarta vinbär, hallon och jordgubbar. Harmonisk mjuk och lätt i smaken med mycket frukt.
Lagras: Kan med fördel drickas nu eller om 3-4 år.
Passar till: Serveras gärna lätt kyld (12-15 grader) i sällskap med stekt vit fisk, kallskuret kött eller kyckling samt till milda ostar.
Mer om Beaujolais-Villages: Beroende på den skiftande jordmånen i Beaujolais är vinerna från de 37 byarna i Villages-området varierande. Men gemensamt för dessa är ändå alltid den så tydliga gamaykaraktären och att vinerna avnjutes med behag likväl mycket unga som när de är 3-4 år gamla. Just denna Beaujolais-Villages från 'Kungen av Beaujolais' har en tydlig doft av svarta vinbär, hallon och jordgubbar. Den fruktiga doften är ett resultat av den speciella vinifikationen. Vinet har genomgått maceration carbonic, vilket betyder att jäsningsprocessen börjar med att de handplockade druvorna lägges okrossade i en tank. Jämfört med andra vintyper är jäsningen och macerationen relativt kort cirka en vecka. Vinerna från distriktet Beaujolais kan delas in i tre olika familjer: Beaujolais, Beaujolais-Villages och Crus som tillsammans ger nästan 15 miljoner lådor. Närmare hälften av mängden exporteras utomlands, mestadels till Schweiz, Tyskland, USA och Storbritannien.
Lagras: Kan med fördel drickas nu eller om 3-4 år.
Passar till: Serveras gärna lätt kyld (12-15 grader) i sällskap med stekt vit fisk, kallskuret kött eller kyckling samt till milda ostar.
Mer om Beaujolais-Villages: Beroende på den skiftande jordmånen i Beaujolais är vinerna från de 37 byarna i Villages-området varierande. Men gemensamt för dessa är ändå alltid den så tydliga gamaykaraktären och att vinerna avnjutes med behag likväl mycket unga som när de är 3-4 år gamla. Just denna Beaujolais-Villages från 'Kungen av Beaujolais' har en tydlig doft av svarta vinbär, hallon och jordgubbar. Den fruktiga doften är ett resultat av den speciella vinifikationen. Vinet har genomgått maceration carbonic, vilket betyder att jäsningsprocessen börjar med att de handplockade druvorna lägges okrossade i en tank. Jämfört med andra vintyper är jäsningen och macerationen relativt kort cirka en vecka. Vinerna från distriktet Beaujolais kan delas in i tre olika familjer: Beaujolais, Beaujolais-Villages och Crus som tillsammans ger nästan 15 miljoner lådor. Närmare hälften av mängden exporteras utomlands, mestadels till Schweiz, Tyskland, USA och Storbritannien.
Volym | Pris | Artikelnummer | Sortiment |
---|---|---|---|
750 ml | 79 Kr | 500301 | Ordinarie |
Kommentarer
JohanF1974
erikroyale
mastacf