Williams & Humbert Collection Pedro Ximenez 12 Years

STARKVIN 18%
Philipson & Söderberg
Skapades 2008-11-27 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Ursprung
Jerez Spanien
Stil
Sherry
Druva
Pedro Ximénes
Senaste betygen
Ursprung: Spanien - Jerez
Karaktär: Mörkt mahogny-färgad med lite grön kant. Stor och sötmogen doft mot torkade fikon och russin. Markerad sötma (380g/l), med lång söt eftersmak med massor av torkad frukt.
Alkoholhalt: 18%
Druvor: Pedro Ximénez
Lagras: Sherry vinner inte på lagring då vinet redan är färdiglagrat när det buteljeras, men det blir inte sämre av att ligga några år.
Passar till: Kan drickas till kakor av alla slag, hällas på glass eller sippas till starka grönmögelosten som verkligen behöver sötma.
Mer om Williams & Humbert Pedro Ximénes 12 years old: Williams & Humbert är som man kanske hör ett företag med engelskt blod grundat 1877 efter giftermål mellan Alexander Williams och den bedårande vackra Amy Humbert. Amy var redan från en Sherryfamilj, Alex var ”wine broker” från England så tycket togs nog väl upp av familjen. Idag är Williams & Humbert en av de större husen i Jerez, mycket tack vare världssuccén Dry Sack. Vad få vet är dock att man också gör flera vällagrade toppviner som denna PX eller strålande Dos Cortados. Druvorna till detta vin har torkat i solen i 15 dagar, pressas hårt och fortifierats till först 9% och senare upp till 18% innan det gått ner i solerasystemet där det lagrats minst 12 år innan buteljering.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 149 Kr 7610701 Beställning
750 ml 119 Kr 9655501 Beställning
Liknande artiklar
Kommentarer