Paul Masson California Red

RÖDA VINER 12%
Bibendum
Skapades 2007-01-18 av iglaset
Betyg
0 3 0.0
Senaste betygen
Anna-Leena Alaiso
2015-09-09 7
Peno
2009-07-12 3
MaMo
2007-09-18 1
Smaktyp: Rött vin medelfylligt
Druvor: Ruby Cabernet 70%, Barbera 15%, Carignan 15%
Beskrivning: Klar, ungdomlig vinröd färg med inslag av purpur.
Doften är intensiv och ungdomlig med bäriga inslag av syltiga jordgubbar och hallon. Smaken är lätt, rund och mjuk med saftig fruktighet och ungdomlig syra.
Passar till: Det här vinet passar bra till lättare kött- och fågelrätter samt även till smakrika fiskrätter. Det är också ett trevligt sällskapsvin.
Framställning: Paul Masson grundades år 1852 och är en av de äldsta vinfirmorna i Kalifornien. Firman har fått sin namn efter en fransman, från staden Beaune i hjärtat av Bourgogne, som utvandrade till Amerika och tog med sig sitt franska vinkunnande. Under förbudstiden i USA i början av 1900-talet tvingades så gott som alla vinfirmor i konkurs. Men inte Paul Masson, de var ett av få firmor som kunde fortsätta att producera vin. Man klarade sig genom att tillverka nattvardsvin och vin för medicinskt bruk. I dag är Paul Masson en enormt stor anläggning. Man förfogar över mer än 1 500 hektar vingårdar och produktionen är på cirka 45 miljoner liter per år. Detta gör att man är en av de allra största i Kalifornien. Mest känd är man dock för den innovativa förpackningen. Vem har inte sett en av de karakteristiska karafferna återanvändas som blomvas eller vattenkaraff. Vineriet är mycket modern och man använder sig av moderna framställningsmetoder – rostfria kylkontrollerade jästankar.
Lagring: Vinner inte på lagring – ska drickas ungt och fräscht.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 54 Kr 693601 Ordinarie
750 ml 54 Kr 8693601 Beställning
Anna-Leena Alaiso
2015-09-09 7

Peno
2009-07-12 3

MaMo
2007-09-18 1

Kommentarer