Betyg
0
Senaste betygen
Ferreira etablerades i Dourodalen år 1751. Mycket av vinhusets framgång beror på dess grundare José Ferreira. Hans tidiga influenser har möjliggjort produktion av prisbelönta portviner av mycket hög kvalitet. Dona Antonia Adelaide Ferreira, som tog över verksamheten några generationer senare, var vid sin död 1869 den största enskilda landägaren i Douro. I dag äger Ferreira ca 150 hektar i Dourodalen. Den äldsta och mest prestigefulla vingården i Ferreira-familjen heter Quinta do Porto och grundades redan 1771. Efter vinifiering lagras vinet i Dourodalen till våren efter skörd. Sedan transporteras vinet ner till Vila Nova de Gaia där det förs över till 640 liters ekfat. På faten får det sedan mogna i 4-6 år innan det buteljeras.
PRESSKLIPP
"Smågodis doft och en bränd ganska god smak med sötma och russin."
(Nya Wermlandstidningen 10 mars 2001)
Smak: Fyllig och kraftfull port, söt och eldig med lång fin eftersmak
Färg: Mörkt blåröd
Doft: Fruktig doft med tydlig bärighet och sötma
Serveras till: Till smakrika ostar, frukt-, choklad- eller hjortrondesserter. Serveringstemperatur: 10-14°C
Druvor: Bl.a. Touriga Nacional, Touriga Francesa, Bastardo, Tinta Roriz m.fl. (48 olika druvsorter är tillåtna för portvinstillverkning).
Jordmån: Skifferhaltig jord
Socker g/l: 99 g
PRESSKLIPP
"Smågodis doft och en bränd ganska god smak med sötma och russin."
(Nya Wermlandstidningen 10 mars 2001)
Smak: Fyllig och kraftfull port, söt och eldig med lång fin eftersmak
Färg: Mörkt blåröd
Doft: Fruktig doft med tydlig bärighet och sötma
Serveras till: Till smakrika ostar, frukt-, choklad- eller hjortrondesserter. Serveringstemperatur: 10-14°C
Druvor: Bl.a. Touriga Nacional, Touriga Francesa, Bastardo, Tinta Roriz m.fl. (48 olika druvsorter är tillåtna för portvinstillverkning).
Jordmån: Skifferhaltig jord
Socker g/l: 99 g
Volym | Pris | Artikelnummer | Sortiment |
---|---|---|---|
750 ml | 105 Kr | 804401 | Ordinarie |
Kommentarer