Brown Brothers Liqueur Muscat

STARKVIN 18%
Bibendum
Skapades 2007-01-20 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Ursprung
Australien Victoria
Druva
Muscat
Senaste betygen
Beskrivning: Härlig knäckigt brun färg med olivgröna toner i kanten som tyder på att mycket gammalt vin finns med i blandningen. Doften är fyllig och rik. Karaktär av torkade russin och fikon blandas med honung och mörk sirap. Smaken är lång och koncentrerad. Fullkomligt packad med fyllig, söt, mogen torkad fruktighet. Vinets sammetslena sötma balanseras av alkoholen.
Passar till: Den fylliga smaken är perfekt till smakrika desserter på choklad. Har rätten dessutom nötter i sig är det perfekt. Kakor gjorda på torkad frukt är också gott. Det kan också med fördel drickas på egen hand med bara kaffe eller kanske lite nötter.
Framställning: Liqueur Muscat är en Australiensisk företeelse. Man har tagit tillverkningsmetoder från en rad områden i europa och satt ihop det till ett ”eget” vin. Merparten av dessa viner kommer från områdena runt staden Rutherglen i nordöstra Victoria, några timmars bilfärd norr om Melbourne.
Druvorna får hänga kvar länge på rankorna tills de nästan har blivit till russin. Vattnet i druvan har torkat bort och kvar finns den sockersöta druvmusten. Druvorna skördas och man jäser den söta sockermusten. Man spritar sedan upp vinet med hjälp av vinsprit. Samma metod som man använder sig av när man gör portvin. Liqueur Muscats storhet hittar man dock i lagringen. Man har lånat metoder från Sherry- och Madeiratillverkning. Olika årgångar av vinet lagras i en så kallad Solera. På så vis blandas viner från olika årgångar och man får ett vin som alltid smakar det samma och som innehåller en liten del mycket gammalt vin. Vinet lagras i varmt klimat under plåttak och liknar med andra ord den metod som används vid tillverkning av Madeira – Estufagem.
Denna kombination ger detta unika vin som är Australiens egna stolthet.
Lagring: Vinet har lagrats länge på ekfat och är redo för konsumtion direkt. Men, visst kan man spara det några år om man vill det.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
375 ml 138 Kr 2282502 Beställning
375 ml 189 Kr 7498902 Beställning
Liknande artiklar
Kommentarer