Betyg
1
Färg: Hög intensitet med blåröd färgnyans.
Doft: Medelstor, ung och fruktig med karaktär av blåbär, skogsbär, örter och lätt fatkaraktär.
Smak: Medelfyllig med balanserad syra och mjuka tanniner samt inslag av sötaktig mörk frukt, örter och ekfat.
Vinifiering: Musten jäser med skalkontakt på rostfria tankar vid 24-26°C under 10 dagar. Vinet genomgår malolaktisk jäsning innan det vilar en kort tid på ekfat. Avslutningsvis blandas, stabiliseras och filtreras vinet lätt innan det buteljeras.
Servering: Ett sagolikt buffévin men passar också bra till svamprisotto och marinerad grillad fläskfilé.
Lagring: Vinner inte på lagring.
Doft: Medelstor, ung och fruktig med karaktär av blåbär, skogsbär, örter och lätt fatkaraktär.
Smak: Medelfyllig med balanserad syra och mjuka tanniner samt inslag av sötaktig mörk frukt, örter och ekfat.
Vinifiering: Musten jäser med skalkontakt på rostfria tankar vid 24-26°C under 10 dagar. Vinet genomgår malolaktisk jäsning innan det vilar en kort tid på ekfat. Avslutningsvis blandas, stabiliseras och filtreras vinet lätt innan det buteljeras.
Servering: Ett sagolikt buffévin men passar också bra till svamprisotto och marinerad grillad fläskfilé.
Lagring: Vinner inte på lagring.
Kommentarer
shaitan