Tormore Sherry Wood - 1990

SPRIT 43%
Symposion International
Skapades 2008-03-31 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Ursprung
Highland
Tillverkningssätt
Single Malt
Stil
Whisky
Senaste betygen
Tormore betyder 'Den stora kullen' på gaeliska och byggdes under åren 1958-60, vilket innebär att detta var det första destilleriet att byggas under 1900-talet.

Destilleribyggnaderna som är designade av Sir Arthur Richardson är viktorianska och väldigt utmärkande i sin formgivning vilket lett till att Tormore Distillery är K-märkt och får inte ändras utvändigt.

Bakgrunden till uppstartandet var att man säkra tillgången på maltwhisky till den då så populära blendwhiskyn Long John.

Vattenet som använd vid produktionen kommer från den lokala källan Achvochkie Burn. Malten är lätt rökt och man använder åtta pannor som alla är internt uppvärmda med ånga.

Endast bourbonfat används för lagring till destilleriets egna buteljeringar men ibland kan man finna sherryfatslagringar genom oberoende buteljerare.

Denna buteljering kommer från ett fat utvalt av Andrew Symington på den ansedda buteljeringsfirman Signatory. Buteljering har skett helt utan artificiell färgning vilket innebär en naturligt ljus färg - och mycket smakren whisky.

Färg: Ljus bärnsten
Doft: Sötkryddig med inslag av torkad frukt, russin och vanilj i en mycket ren, maltig stil.
Smak: Rund och halvfyllig med inslag av söt frukt, torvrök, fikon, kakao med välbalanserad fatkaraktär. Halvlång, värmande eftersmak med inslag av
torv och maltsötma.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
700 ml 628 Kr 7020301 Beställning
Kommentarer